Tkanka łączna - strona 45

Białka i sacharydy w chemii żywności

  • Uniwersytet Rolniczy im. Hugona Kołłątaja w Krakowie
  • dr Robert Socha
  • Chemia żywności
Pobrań: 1463
Wyświetleń: 10969

oraz jego współdziałanie z innymi składnikami tkanek łącznych wpływa na kruchość mięsa po obróbce cieplnej WYSALANIE BIAŁKA...

Układ pokarmowy

  • Uniwersytet Rolniczy im. Hugona Kołłątaja w Krakowie
  • dr n. med. Ewa Piątkowska
  • Anatomia człowieka
Pobrań: 1218
Wyświetleń: 7532

tkanki łącznej i tłuszczowej przebiegają naczynia i nerwy umocowuje położenie trzew otrzewna wyścielająca...

Fizjologia sportu cz.3

  • Uniwersytet Śląski w Katowicach
  • prof. dr hab. Andrzej Klimekrof
Pobrań: 203
Wyświetleń: 2296

godziny do wartości spoczynkowych. 11 DOMS Efekt mechaniczny uszkodzeo mięśni i tkanki łącznej, powstający...

Biochemia - wykład 9

  • Politechnika Śląska
  • Biochemia
Pobrań: 126
Wyświetleń: 735

są enzymy proteolityczne, głównie metaloproteazy, które prowadzą do degradacji tkanki łącznej w ścianie...

Zaburzenia w układzie krążenia

  • Uniwersytet Wrocławski
  • dr Grażyna Kulak
  • Patofizjologia
Pobrań: 70
Wyświetleń: 1064

w budowie ściany żyły i zastawek żylnych (b) wrodzona wiotkość otaczającej tkanki łącznej (c) wrodzone...

Osteologia - Kończyna górna

  • Uniwersytet Medyczny im. Piastów Śląskich we Wrocławiu
  • Teologia ciała
Pobrań: 84
Wyświetleń: 1659

pachowe - wiotka tkanka łączna - tkanka tłuszczowa Dół pachowy łączy się z okolicą podłopatkową poprzez...