Strąk - strona 4

note /search

Krajowa Rada Narodowa

  • Uniwersytet Mikołaja Kopernika w Toruniu
  • Partie i systemy partyjne
Pobrań: 245
Wyświetleń: 1652

6. Krajowa Rada Narodowa i jej organy KRN - ( 1 stycznia 1944 - 17 stycznia 1947 ) KRN powstała w konspiracji w noc sylwestrową z 31 grudnia 1943 na 1 stycznia 1944 roku z inicjatywy komunistycznej Polskiej Partii Robotniczej w lokalu przy ul. Twardej w Warszawie - w zebraniu za łożycielskim wzięli...

Na wspak - streszczenie

  • Uniwersytet Wrocławski
  • Historia literatury jidysz
Pobrań: 4186
Wyświetleń: 5873

do purpurowych strąków papryki. Diuk pomyślał, że to kwiat. Dwoje ramion próbowało opleść diuka Jana. Szkaradne...

Feromony- opracowanie

  • Uniwersytet Warszawski
  • Ekologia biochemiczna
Pobrań: 105
Wyświetleń: 1036

się w strąkach soji i innych strączkowatych, bawełnie i lucernie. Feromony płciowe u obu gatunków, wydzielone...

Krzysztof Kamil Baczyński

  • Uniwersytet Wrocławski
  • Historia literatury jidysz
Pobrań: 714
Wyświetleń: 1638

Krzysztof Ka mil Baczyński - „Wybór poezji” oprac. Jerzy Święch, wyd. 2 przejrzane, Wrocław 1998. (BN I 265). WSTĘP ŻYCIE K.K. Baczyński (ps. Jan Bugaj ) ur. się 22.01.1921 r. w Warszawie w rodzinie inteligenckiej. Ojciec poety - Stanisław Baczyński - był krytykiem lit., powieściopisarzem, his...

Alkaloidy - wykład

  • Uniwersytet Gdański
  • Analiza chemiczna biomoleku
Pobrań: 609
Wyświetleń: 3045

. Physostigma venenosum – fasola indyjska rodz. Fabaceae – bobowate § owocem bobu kalabońskiego jest strąk...

Toksykologia wykłady

  • Toksykologia
Pobrań: 1008
Wyświetleń: 3353

Barbara Borcza. Notatka składa się z 46 stron. Wykład 1 3.10.2011 Działy: - toksykologia leku - toksykologia przemysłowa - toksykologia rolnicza - toksykologia żywności Ksenobiotyk ( gr. Xenos) - substancja obca Toksykologia żywnośc i- nauka eksperymentalna, która na podstawie doświadczeń wykonyw...

Trudności organizacyjne w przemyśle owocowo-warzywnym

  • Uniwersytet Rolniczy im. Hugona Kołłątaja w Krakowie
  • Technologia żywności
Pobrań: 343
Wyświetleń: 1071

TECHNOLOGIA PRZETWÓRSTWA OWOCÓW I WARZYW PRZEMYSŁ OWOCOWO-WARZYWNY ZAJMUJE SIĘ PRZETWARZANIEM OWOCÓW, WARZYW, GRZYBÓW (SĄ TO PODSTAWOWE SUROWCE DLA TEGO PRZEMYSŁU). SUROWCE POMOCNICZE SĄ DOSTARCZANE PRZEZ INNE GAŁĘZIE PRZEMYSŁU NP.:PRZYPRAWY, SÓL, CUKIER, KWASY, SUBSTANCJE ZAGĘSZCZAJĄCE, OPAKOWANI...

Technologia przetwórstwa owoców i warzyw

  • Akademia Górniczo-Hutnicza im. Stanisława Staszica w Krakowie
Pobrań: 721
Wyświetleń: 3906

Technologia przetwórstwa owoców i warzyw Przemysł owocowo-warzywny zajmuje się przetwarzaniem owoców, warzyw, grzybów (są to podstawowe surowce dla tego przemysłu). Surowce pomocnicze są dostarczane przez inne gałęzie przemysłu np.:przyprawy, sól, cukier, kwasy, substancje zagęszczające, opakowania...