Skropliny - strona 5

note /search

Proces technologiczny

  • Politechnika Wrocławska
  • Inżynieria chemiczna
Pobrań: 945
Wyświetleń: 5761

. W skroplinach wodnych rozpuszcza się znaczna częśd (ok. 75%) amoniaku zawartego w surowym gazie koksowniczym...

Chemia organiczna - laboratorium

  • Akademia Górniczo-Hutnicza im. Stanisława Staszica w Krakowie
  • Chemia organiczna
Pobrań: 630
Wyświetleń: 2198

w stan pary w temperaturze wrzenia, a następnie skropleniu powstałej pary. Skropliny noszą nazwę...

OT_ egzamin

  • Uniwersytet Rolniczy im. Hugona Kołłątaja w Krakowie
Pobrań: 343
Wyświetleń: 1974

skroplin Chłodzenie powietrzem polega duża wilgotność względna powietrza, stosować wymuszony obieg...

Jakość i bezpieczeństwo żywności-wykłady

  • Uniwersytet Jagielloński - Collegium Medicum
  • Jakość i bezpieczeństwo żywności
Pobrań: 854
Wyświetleń: 6685

Pierwszy plik zawiera 30 stron wytłumaczonych zagadnień i pojęć dotyczących jakości i bezpieczeństwa żywności, m.in.: zdrowotność, bezpieczeństwo żywności, atrakcyjność sensoryczna, dyspozycyjność, jakość żywności – uwarunkowania, oznaczanie zawartości wody, dodatki do żywności (food additives),...

Metale - podstawowe pojęcia

  • Politechnika Warszawska
  • Materiały budowlane
Pobrań: 21
Wyświetleń: 973

Podstawowe pojęcia, podział i dziedziny stosowania Metalami nazywamy substancje, które w skondensowanych stanach skupienia (stałym i ciekłym) charakteryzują się bardzo dobrą przewodnością cieplną i elektryczną, dużą plastycznością (zdolnością do odkształceń pod wpływem sił zewnętrznych bez zniszc...