Skraplacz - strona 8

Wody i ścieki2

  • Uniwersytet Przyrodniczy w Lublinie
  • prof Buda
Pobrań: 21
Wyświetleń: 1764

Wody ze spławiaków i płuczek Ścieki z wirówek i pras Ścieki gorące ze skraplaczy oparów i suszarni...

Recykling tworzyw sztucznych

  • Politechnika Świętokrzyska w Kielcach
  • mgr inż. Beata Jaworska
Pobrań: 98
Wyświetleń: 2219

w dwa skraplacze pozwalających na zbieranie dwu frakcji ciekłych oraz gazów i zespołu termopar, (pozwalających...

Metalurgia Cynku - omówienie

  • Politechnika Wrocławska
  • dr inż. Piotr Białucki
  • Technologia materiałów inżynierskich
Pobrań: 630
Wyświetleń: 2786

(skraplaczów), gdzie ochładzają się i przy temp. ok. 500oC przechodzą w stan ciekły (skraplają...

Trudności organizacyjne w przemyśle owocowo-warzywnym

  • Uniwersytet Rolniczy im. Hugona Kołłątaja w Krakowie
  • Technologia żywności
Pobrań: 266
Wyświetleń: 931

TECHNOLOGIA PRZETWÓRSTWA OWOCÓW I WARZYW PRZEMYSŁ OWOCOWO-WARZYWNY ZAJMUJE SIĘ PRZETWARZANIEM OWOCÓW, WARZYW, GRZYBÓW (SĄ TO PODSTAWOWE SUROWCE DLA TEGO PRZEMYSŁU). SUROWCE POMOCNICZE SĄ DOSTARCZANE PRZEZ INNE GAŁĘZIE PRZEMYSŁU NP.:PRZYPRAWY, SÓL, CUKIER, KWASY, SUBSTANCJE ZAGĘSZCZAJĄCE, OPAKOWANI...

Technologia przetwórstwa owoców i warzyw

  • Akademia Górniczo-Hutnicza im. Stanisława Staszica w Krakowie
Pobrań: 518
Wyświetleń: 3423

Technologia przetwórstwa owoców i warzyw Przemysł owocowo-warzywny zajmuje się przetwarzaniem owoców, warzyw, grzybów (są to podstawowe surowce dla tego przemysłu). Surowce pomocnicze są dostarczane przez inne gałęzie przemysłu np.:przyprawy, sól, cukier, kwasy, substancje zagęszczające, opakowania...