Peptydy - strona 36

note /search

Podział żywności - klasyfikacje

  • Uniwersytet Rolniczy im. Hugona Kołłątaja w Krakowie
  • Technologia żywności
Pobrań: 238
Wyświetleń: 1470

. aminokwasy, peptydy, białka, cukry, kwasy nukleionwe. Jonizacja chemiczna CI Opiera się ona na reakcji jonu...

Biochemia - wykład 2

  • Politechnika Śląska
  • Biochemia
Pobrań: 105
Wyświetleń: 1092

- I (insuline growth factorefactor typu pierwszego). To są peptydy, które powstają w wątrobie pod wpływem...

Biochemia - wykład 3

  • Politechnika Śląska
  • Biochemia
Pobrań: 91
Wyświetleń: 868

. sieć cytokin endogenne peptydy opioidowe - w OUN, które działają na te same receptory na które działają...

Interferencja RNA- opracowanie

  • Uniwersytet Warszawski
  • Biotechnologia roślin
Pobrań: 28
Wyświetleń: 1225

należą blokery kanałów wapniowych, antagoniści kalmoduliny, peptydy hydrofobowe, antybiotyki, inhibitory...

Feromony- opracowanie

  • Uniwersytet Warszawski
  • Ekologia biochemiczna
Pobrań: 105
Wyświetleń: 1036

mrówkowy. Oprócz kwasu mrówkowego, w jadzie tym znajdują się krótkie peptydy i wolne aminokwasy w stężeniu...

Białka pokarmowe - wykład

  • Politechnika Śląska
  • Biochemia
Pobrań: 203
Wyświetleń: 1400

bardziej złożonych peptydów. Pepsyna - zarówno atakuje wiązanie od końca aminowego jak i karboksylowego...

Mięso - wykłady

  • Uniwersytet Przyrodniczy w Lublinie
Pobrań: 854
Wyświetleń: 4074

in. zagadnienia takie jak: skład mięsa, dioksyny, produkcja mięsa, transport, ogłuszenie, substancje wzmacniający smak, substancje zagęszczające i żelujące, hydrokoloidy, schemat uboju bydła, schemat procesu uboju świń, rola wody w żywności, przemiany węglowodanów. tł- tłuszcz pow.- powodujące skł-...