Obróbka cieplna - strona 12

Podstawy gastronomiczne - wykład

  • prof. dr hab. inż. Ewa Cieślik
  • Podstawy gastronomiczne
Pobrań: 112
Wyświetleń: 2037

i nie dopracowano jeszcze optymalnych metod postępowania z nimi w czasie rozmrażania i obróbki cieplnej. Ogólnie...

GŁÓWNE SKŁADNIKI STOPOWE

  • Politechnika Warszawska
  • dr Sławomir Wierzbicki
  • Konstrukcje metalowe
Pobrań: 21
Wyświetleń: 679

, a powyżej także dodatkowa obróbka cieplna. Krzem - Si w stali węglowej spełnia funkcję odtleniacza. Krzem...

Metalurgia- ykład 10

  • Politechnika Śląska
  • prof. zw. dr inż. Józef Gawroński
  • Metalurgia
Pobrań: 28
Wyświetleń: 1337

połączenia rosnących dendrytów. Struktura transkrystaliczna musi być w obróbce cieplnej wyżarzania...

Procesy produkcyjne cz.1a

  • Akademia Górniczo-Hutnicza im. Stanisława Staszica w Krakowie
  • Procesy produkcyjne
Pobrań: 147
Wyświetleń: 1820

plastyczna, obróbka erozyjna) lub właściwości fizycznych i chemicznych (obróbka cieplna, obróbka cieplno...

Wartość odżywcza warzyw

  • Szkoła Główna Gospodarstwa Wiejskiego w Warszawie
  • Technologia gastronomiczna
Pobrań: 126
Wyświetleń: 1351

przecinanie wrzecionowate Zmiany zachodzące w warzywach podczas obróbki cieplnej Ciemnienie jest spowodowane...

Stale, staliwa i żeliwa-opracowanie

  • Politechnika Wrocławska
  • dr Jan Ziółkowski
  • Materiałoznawstwo z elementami chemii
Pobrań: 84
Wyświetleń: 1134

. * Oznaczanie stali wg PN-EN 10027-1 na stronie 146 97 JW Wyroby z tych stali nie są przeznaczone do obróbki...