Masło - strona 11

note /search

Mleko i produkty mleczne

  • Szkoła Główna Gospodarstwa Wiejskiego w Warszawie
  • Technologia gastronomiczna
Pobrań: 854
Wyświetleń: 2947

skondensowane maślanka masło mleko w proszku Napoje fermentowane otrzymuje się z mleka pasteryzowanego...

Kawa i kakao - omówienie

  • Politechnika Wrocławska
  • Rośliny użytkowe
Pobrań: 63
Wyświetleń: 1309

się w stepach, obecnie miażdżenie) odtłuszczenie - oddzielenie masła Zawiera: alkaloidy (działanie pobudzające...

Witamina D

  • Uniwersytet Przyrodniczy we Wrocławiu
  • Dietetyka
Pobrań: 112
Wyświetleń: 1547

). Bogate w witaminę D i prowitaminy są tłuszcze (tran, żółtko jaj, tłuszcz mleka, masło). Wyróżniamy szereg...

Referat mleko

  • Uniwersytet Rolniczy im. Hugona Kołłątaja w Krakowie
Pobrań: 238
Wyświetleń: 4879

ludności. Główne produkty mleczarskie to: mleko spożywcze, masło, sery, twarogi, śmietana, napoje mleczne...

Mleko i jego przetwory

  • Akademia Górniczo-Hutnicza im. Stanisława Staszica w Krakowie
Pobrań: 448
Wyświetleń: 2506

. Zawartość cholesterolu w 100 gramach mleka pełnego wynosi 10 do 15 miligramów ( w maśle 200 do 300 mg...