Marchew - strona 7

note /search

żywienie

  • Uniwersytet im. Adama Mickiewicza w Poznaniu
  • Żywienie zwierząt amatorskich
Pobrań: 77
Wyświetleń: 1904

: Zróżnicowane np. marchew, buraki, Forma: nać, liście, pędy, obierzyny, Rzepa, rzodkiewki, seler, dynia...

żywienie

  • Uniwersytet im. Adama Mickiewicza w Poznaniu
  • Gryzonie amatorskie
Pobrań: 0
Wyświetleń: 1323

: Zróżnicowane np. marchew, buraki, Forma: nać, liście, pędy, obierzyny, Rzepa, rzodkiewki, seler, dynia...

Witaminy

  • Uniwersytet im. Adama Mickiewicza w Poznaniu
  • Analiza żywności
Pobrań: 259
Wyświetleń: 2002

Zawartość betakarotenu w wybranych produktach spożywczych w mikrogramach/100g Warzywa i owoce Marchew, dynia...

Alkeny - omówienie

  • Politechnika Wrocławska
  • Chemia organiczna
Pobrań: 371
Wyświetleń: 1379

. w marchwi czy likopen – czerwony – nadający barwę pomidorom. Karoteny są prowitaminami witaminy A, a likopen...

Biopestycydy - omówienie

  • Uniwersytet Łódzki
  • Toksykologia z ekotoksykologią
Pobrań: 280
Wyświetleń: 2688

(szkodników cebuli i marchwi) oraz larwy chrząszczy (stonki ziemniaczanej). Fungicydy- środki grzybobójcze...

Tyndalizacja, wady konserw

  • Szkoła Główna Gospodarstwa Wiejskiego w Warszawie
  • Apartyzacja
Pobrań: 315
Wyświetleń: 3997

. odbieramy marchew - jest dużo odpadów (ziemia i korzonki) może to oznaczać dla nas sygnał...

Dodatki do żywności , sem IV

  • Uniwersytet Przyrodniczy w Lublinie
  • Technologia żywności
Pobrań: 343
Wyświetleń: 1050

- betakaroten barwa - żółto-pomarańczowa pochodzenie - marchew rozpuszczalność - dobrze w oleju, źle w wodzie...