Lipidy - strona 17

Barwniki - ćwiczenia

  • Szkoła Główna Gospodarstwa Wiejskiego w Warszawie
  • Biochemia
Pobrań: 77
Wyświetleń: 1176

. Rozpuszczalność lipidów Do probówek zawierających po 2ml rozpuszczalników organicznych (metanol, etanol, butanol...

Chloroplasty - ciałko zieleni - wykład

  • Uniwersytet Marii Curie-Skłodowskiej w Lublinie
  • prof. dr hab. Anna Tukiendorf
  • Fizjologia roślin
Pobrań: 126
Wyświetleń: 1183

: monogalaktozylodiacyloglicerolu i digalaktozylodiacyloglicerolu, które stanowią 75% wszystkich lipidów chloroplastowych. Zawierają...

Promieniowce- opracowanie

  • Politechnika Wrocławska
  • dr inż. Magdalena Klimek-Ochab
  • Mikrobiologia przemysłowa
Pobrań: 637
Wyświetleń: 3171

- aktynobakterie koryno- i nokardiopodobne wytwarzają lipidy trehalozowe - właściwości surfaktantów, użyteczne...

Tkanka mięśniowa - omówienie

  • Akademia Wychowania Fizycznego i Sportu im. Jędrzeja Śniadeckiego w Gdańsku
  • Anatomia
Pobrań: 112
Wyświetleń: 1169

one substancje zapasowe: glikogen, lipidy, białka potrzebne do pracy mięśni. Włókna mięśniowe łączą...

Kwasy tłuszczowe - nasycone i nienasycone

  • Uniwersytet Jagielloński w Krakowie
  • dr hab. Małgorzata Maria Zwolińska-Wcisło
  • Kliniczny zarys chorób - postępowanie dietetyczne
Pobrań: 112
Wyświetleń: 812

kwasy tłuszczowe występują w strukturach lipidach komórek i są istotne dla zachowania integralności błon...

Mikrobiologia - wykład 6

  • Uniwersytet Przyrodniczy we Wrocławiu
  • Mikrobiologia
Pobrań: 147
Wyświetleń: 826

lipidów błonowych i innych składników błon zapewniający płynność i stabilność oraz właściwy transport...