Chorobotwórczość drobnoustrojów i metody ochrony żywności
- Uniwersytet Rolniczy im. Hugona Kołłątaja w Krakowie
- Mikrobiologia żywności
: substancje: kumaryny - owoce i warzywa, lizozym - krowie mleko i jaja aldehydy i związki fenolowe - zioła...
Ta witryna wykorzystuje pliki cookie, dowiedz się więcej.
: substancje: kumaryny - owoce i warzywa, lizozym - krowie mleko i jaja aldehydy i związki fenolowe - zioła...
1 Technologia chemiczna organiczna zajmuje się wytwarzaniem produktów związanych z codziennością: tworzyw sztucznych, kosmetyków, barwników, detergentów. Głównie przetwarza się surowce kopalne oraz surowce naturalne (odnawialne). W technologii chemicznej organicznej można wyodrębnić cztery ...
, trombomoduliną, trombiną s.735 Heparyna i werafryna (kumaryna) to ANTYKOAGULANTY. Heparyna działa od razu...
fenolowe(Kumaryna) Podwójny spoczynek nasion -u nasion wielu drzew krzewów i bylin, spoczynek nasion...
, cynamonowego i kumaryny. Charakteryzują się funkcjami: -tworzą barwę z jonami metali -wywołują cierpkość smaku...
fluorescencyjnymi, używanymi do znakowania sond są rodamina i fluoresceina, a także kumaryna. Technika FISH...
fluorescencyjnymi, używanymi do znakowania sond są rodamina i fluoresceina, a także kumaryna. Technika FISH...
Paracetamol nasila działanie kofeiny oraz doustnych leków przeciwzakrzepowych z grupy kumaryny. Łączne...
Lublin 20.01.2008 PATOMORFOLOGIA SKRYPT OPRACOWANE PYTANIA EGZAMINACYJNE Z PATOMORFOLOGII DLA STUDENTÓW PRZEZ STUDENTÓW WYDZIAŁU LEKARSKIEGO UNIWERSYTETU MEDYCZNEGO W LUBLINIE 2008 PRZEDMOWA DO WYDANIA PIERWSZEGO Niniejszy skrypt jest efektem pracy kilkunastu osób, którym pragnę złożyć gratul...