Ksantofile

note /search

Sinice- opracowanie

  • Uniwersytet Warszawski
  • Mikrobiologia
Pobrań: 196
Wyświetleń: 1092

- ksantofil - żółty - fikoerytryna - czerwony - fikocyjanina - niebieski Sinice są jedną z największych...

Wykład - produkty pszczele, sem IV

  • Uniwersytet Przyrodniczy w Lublinie
  • Towaroznastwo surowców i produktów pochodzenia zwierzęcego
Pobrań: 161
Wyświetleń: 875

znajdujące się w nektarze. Należą do nich żółty karoten i ciemnożółty lub zielony ksantofil. Drugim rodzajem...

Skład miodu, sem VI

  • Uniwersytet Przyrodniczy w Lublinie
  • Zafałszowania produktów
Pobrań: 63
Wyświetleń: 707

. Największe znaczenie mają karotenoidy, głównie β-karoten i ksantofil. Zawartość związków azotowych w miodzie...

Wykład - barwniki, sem IV

  • Uniwersytet Przyrodniczy w Lublinie
  • Żywienie zwierząt i paszoznawstwo
Pobrań: 119
Wyświetleń: 1435

Barwniki naturalne: ksantofile, karoteny, luteina. kapsakantyna. syntetyczne: ester etylowy, kwas...