Kiełki - strona 7

note /search

Biologia - układ pokarmowy

  • Uniwersytet Wrocławski
  • Biologia
Pobrań: 924
Wyświetleń: 1687

i witaminy A Wątroba, jaja, orzechy, ryby, oleje roślinne, kiełki pszenicy - osłabienie mięśni - obniżenie...

Podstawy żywienia

  • Uniwersytet Wrocławski
  • Fizjologia
Pobrań: 630
Wyświetleń: 1666

kostno-stawowym *ułatwia gojenie się ran i oparzeń Źródła witaminy E (4 przykłady) *oleje: z kiełków...

Bydło

  • Uniwersytet Rolniczy im. Hugona Kołłątaja w Krakowie
Pobrań: 266
Wyświetleń: 2226

. Dlatego podaje się je prosiętom w wieku 2-3 dni np.”feroteks”. Powinno się także przycinać kiełki, ogonki...

Kabała - charakterystyka

  • Uniwersytet Wrocławski
  • Historia
Pobrań: 35
Wyświetleń: 525

staje się kiełkiem. Tajemne pokrewieństwo wiąże ją z najniższą sefirą malchut. Związki tych dwu sefir...

Chemia nieorganiczna - procesy

  • Uniwersytet Rolniczy im. Hugona Kołłątaja w Krakowie
  • Chemia
Pobrań: 602
Wyświetleń: 4375

z materiałów ubogich w tłuszcz (np. kości, kiełki zbóż) przy produkcji biopaliwa (np. z rzepaku) w życiu...