Kapusta - strona 18

Podstawy gastronomiczne - wykład

  • prof. dr hab. inż. Ewa Cieślik
  • Podstawy gastronomiczne
Pobrań: 147
Wyświetleń: 1729

z kapustą. Opakowaniem konserw są metalowe puszki lub szklane słoje, co w dużym stopniu wpływa na stosowanie...

Europa - podstawowe dane

  • Uniwersytet Wrocławski
  • Geografia regionalna świata
Pobrań: 28
Wyświetleń: 826

roślin uprawnych, np. lnu, buraka, kapusty, grochu. Świat zwierzęcy: - Powstała w wyniku przemian...

Entomologia - notatki z wykładu 1

  • Uniwersytet Przyrodniczy we Wrocławiu
  • dr Rudolf Stankiewicz
  • Entomologia
Pobrań: 378
Wyświetleń: 2884

i tam żerują na liściach – nigdy nie wgryza się do środka kapusty. Po zakończeniu żerowania gąsienice...

Firma Red Bull - projekt z marketingu

  • Akademia Górniczo-Hutnicza im. Stanisława Staszica w Krakowie
  • Marketing
Pobrań: 1148
Wyświetleń: 4151

". Germanie zajadają się kapustą kiszoną, popijają ją sokiem z kiszonej kapusty i zakąszają kiszonymi ogórkami...

Botanika - królestwo Fungi

  • Uniwersytet Wrocławski
  • Botanika
Pobrań: 133
Wyświetleń: 966

Chytridiales powodują np. raka ziemniaczanego oraz choroby kapusty Klasa: Zygomycetes (sprzężniaki) zygogamia...

Procaryota - omówienie

  • Uniwersytet Przyrodniczy we Wrocławiu
  • prof. dr hab. inż. Zenobiusz Dmowski
  • Biologia i ekologia
Pobrań: 63
Wyświetleń: 735

, hormonów, enzymów, witamin i aminokwasów * powodują kiszenie się kapusty, ogórków i oliwek * powodują...