Fenoloftaleina - strona 3

Oznaczenie świeżości mleka - omówienie

  • Uniwersytet Jagielloński w Krakowie
  • Małgorzata Miśniakiewicz
  • Towaroznawstwo żywności
Pobrań: 252
Wyświetleń: 3710

fenoloftaleiny. Mleko świeże jest neutralne (6,5-7,5°SH). Kwasowość na poziomie 8-9°SH jest określana jako lekkie...

Analiza wagowa - wykład

  • Politechnika Warszawska
  • prof. nzw. dr hab. inż. Kamil Wojciechowki
  • Laboratorium analizy instrumentalnej
Pobrań: 161
Wyświetleń: 1925

. Wyjaśnij dlaczego można stosować fenoloftaleinę jako wskaźnik w miareczkowaniu HCl roztworem NaOH...

Analiza chemiczna i śladowa - wykład

  • Politechnika Wrocławska
  • dr inż. Barbara Kułakowska-Pawlak
  • Analiza chemiczna biomoleku
Pobrań: 63
Wyświetleń: 1666

siarkowego lub solnego, wobec fenoloftaleiny. Wykonanie oznaczenia OdwaŜkę sproszkowanej tabletki o masie...

Dysocjacja wody-opracowanie

  • Politechnika Wrocławska
  • dr Konrad Ciarkowski
  • Hydrologia i hydrogeologia
Pobrań: 21
Wyświetleń: 1092

, fenoloftaleina, czerwień metylowa, lakmus. Są to słabe kwasy lub zasady, które mają tę właściwość, że jony...

Wejścóiwka - miano bakterii

  • Politechnika Gdańska
  • dr Ewa Barańska
  • Mikrobiologia
Pobrań: 35
Wyświetleń: 1155

acetoiny oraz typu fermentacji, z fenoloftaleiną- badanie zdolości bakt do dezaminacji fenyloalaniny...

Egzamin zerowy

  • Politechnika Gdańska
  • Chemia analityczna
Pobrań: 42
Wyświetleń: 2345

za pomocą 0,1 M roztworu wodorotlenku sodu: a) należy użyć oranżu metylowego b) należy użyć fenoloftaleiny c...