Mikroflora gleby
- Uniwersytet Rolniczy im. Hugona Kołłątaja w Krakowie
- Mikrobiologia
reakcjom dekarboksylacji lub/i dezaminacji. W pierwszym przypadku powstają aminy biogenne – typowe produkty...
Ta witryna wykorzystuje pliki cookie, dowiedz się więcej.
reakcjom dekarboksylacji lub/i dezaminacji. W pierwszym przypadku powstają aminy biogenne – typowe produkty...
większe cząsteczki glukozy nie dyfundują prawie wcale - podwójne warstwy lipidowe są nieprzepuszczalne...
Dekstryny, maltoza, maltotrioza Alfa-amylaza trzustkowa Dekstryny, maltoza Amylaza jelitowa Maltoza-glukoza...
transportu Koniugaty IAA 1 1. z asparaginianem 2. z glukozą 3. z mioinozytolem 4. z mioinozytolem...
mechanizmów zapewniających stałość pewnego dynamicznego układu. Glukoza - podstawowe źródło energii...
. Podczas fermentacji alkoholowej niskocząsteczkowych cukrów (glukozy, maltozy, sacharozy) powstaje CO2 i alkohol...
z fosfatydylocholiny. Cerebrozydy-podstawnik glukoza lub galaktoza. UDPglukoza lub UDPgalaktoza- donory reszt cukrowych...
-glukoneogeneza -Białka złożone -Cukrowce -Dekarboksylacja oksydacyjna -tłuszczowce -Sposoby przenoszenia NADH...
, która jest wielkością indywidualną każdej substancji. OH O OH drozdze CH3 drozdze CH3 H glukoza O CH3CHO OH 47 %, 97% ee...
, która jest wielkością indywidualną każdej substancji. OH O OH drozdze CH3 drozdze CH3 H glukoza O CH3CHO OH 47 %, 97% ee...