Biotechnologia żywności - omówienie
- Uniwersytet Łódzki
- Biotechnologia Środowiska
(estrogeny), Napoje wzbogacone w Ca (kazeinian, cytrynian, jabłczan, mleczan Ca), przetwory sojowe, tofu...
Ta witryna wykorzystuje pliki cookie, dowiedz się więcej.
(estrogeny), Napoje wzbogacone w Ca (kazeinian, cytrynian, jabłczan, mleczan Ca), przetwory sojowe, tofu...
oksydazy alternatywnej stymulują pirogronian i cytrynian: synteza de novo białek oksydazy alternatywnej...
przez acetylo-CoA * produktem reakcji jest 6-węglowy trikarboksylowy cytrynian * wszystkie te reakcje...
kompleksowe: cytryniany, transakonityniany, fityniany, szczawiany, fosforany amonowo-magnezowe (zwiększona...
krwi- LANDSTEINER- A,B,O 1914- wprowadzony cytrynian sodu 1924- ukł. MN 1927- ukł. P 1940- układ Rh...
wykształcenie właściwego sera. Tworzenie oczek: Powstają one z CO2 kt powstaje z ferm cytrynianu przez pewne...
reduktora (cytrynian, borowodorek) - kwas trichlorozłotowy; konieczna stabilizacja - nanocząstki metali...
, Na2FeO4, NH3 oraz cytryniany, związki organiczne typu chinonów, węglany. Chemisorpcję prowadzi...
cytrynianu amonowego – precypitat • Rozpuszczalne w kwasie cytrynowym – tomasyna • Rozpuszczalne w roztworze...
, cytrynianów, alaniny - Zwiększa się synteza glukozy z mleczanów - Zwiększa się również glukoneogeneza...