Cholesterol - strona 20

Płyny w układzie pokarmowym

  • Uniwersytet Przyrodniczy we Wrocławiu
  • Anatomia funkcjonalna człowieka
Pobrań: 56
Wyświetleń: 1043

: fosfolipidy, cholesterol, Kw. żółciowe (wytw. w wątrob.) pH ok.7, barwn. żółciowe, sole min, sole kw. tł...

Mleko i jego przetwory

  • Akademia Górniczo-Hutnicza im. Stanisława Staszica w Krakowie
Pobrań: 238
Wyświetleń: 1890

. Zawartość cholesterolu w 100 gramach mleka pełnego wynosi 10 do 15 miligramów ( w maśle 200 do 300 mg...

Fizjologia układu pokarmowego

  • Uniwersytet Jagielloński - Collegium Medicum
  • Fizjologia człowieka
Pobrań: 574
Wyświetleń: 9695

-> -krótkołańcuchowe (C11) -> do żyły wrotnej -długołańcuchowe -> resynteza tłuszczów -> białko + cholesterol...

Lipidy i karotenoidy

  • Uniwersytet Wrocławski
  • Biotechnologia roślin
Pobrań: 63
Wyświetleń: 1281

– cholesterol. Może występować jako wolny lub zestryfikowany kwasem tłuszczowym, kwasem siarkowym lub połączony...