Burak ćwikłowy - strona 3

note /search

Przemysł owocowo-warzywny - cele

  • Uniwersytet Rolniczy im. Hugona Kołłątaja w Krakowie
  • Technologia żywności
Pobrań: 462
Wyświetleń: 1757

- burak ćwikłowy, marchew, pietruszka, seler ▪ cebulowe - por, cebula , czosnek ▪ dyniowate - dynia...

Gospodarka wodna roślin

  • Uniwersytet Wrocławski
  • Biologia
Pobrań: 1862
Wyświetleń: 2849

zawartość np. w sałacie głowiastej, rzodkwi i rzodkiewce, szpinaku, buraku ćwikłowym i jego liściach...

Wykłady - Biologiczne podstawy produkcji zwierzęcej

  • Uniwersytet Chorzowski
  • Biologiczne podstawy produkcji zwierzęcej
Pobrań: 217
Wyświetleń: 2821

...Rośliny zielone warunkują życie na ziemi dzięki zdolności budowania substancji organicznych ze składników nieorganicznych w procesie fotosyntezy przy pomocy energii słonecznej i udziale chlorofilu bez istnienia zielonych roślin życie zwierząt i ludzi byłoby niemożliwe, dlatego że wytwarzane...

Przechowywanie żywności

  • Uniwersytet Przyrodniczy w Lublinie
Pobrań: 490
Wyświetleń: 3899

-10ml CO2/kg/h w temp. 5 °C): marchew, burak ćwikłowy, dynia, ogórek, papryka, pomidor; - średnią i.o...

Geografia rolnictwa

  • Uniwersytet Marii Curie-Skłodowskiej w Lublinie
  • Geografia gospodarcza
Pobrań: 91
Wyświetleń: 2198

-grzyby Warzywa korzeniowe: -batat( wilec ziemniaczany) -burak ćwikłowy -maniok jadalny -maranta -marchew...