Brojler - strona 4

Handel zagraniczny - wykład

  • Uniwersytet Ekonomiczny w Katowicach
  • Finanse publiczne
Pobrań: 42
Wyświetleń: 406

zwierzęta, mięso wieprzowe i wołowe, jaja, brojlery, wełna) metale (miedź, ołów, cynk, cyna, nikiel...

Streszczenie pojęć na egzamin.

  • Uniwersytet Rzeszowski
  • Ekonomia rolnicza
Pobrań: 147
Wyświetleń: 1162

Agrobiznes to zespół działań człowieka od pozyskania surowców pierwotnych do uzyskania gotowych produktów żywnościowych związanych z wytwarzaniem i dostarczaniem ludziom żywności. Polega on zatem na produkcji, przetwarzaniu i dystrybucji żywności. Z punktu widzenia podmiotowego jest on zbiorem zint...

Skrypt - Geografia Polityczna

  • Uniwersytet Warszawski
  • dr Marek Tabor
  • Geografia Polityczna
Pobrań: 658
Wyświetleń: 1932

uboczny - pierze, kurczęta mięsne – brojlery Główni hodowcy drobiu: Rozpowszechnianie, kopiowanie...

Geografia rolnictwa

  • Uniwersytet Marii Curie-Skłodowskiej w Lublinie
  • Geografia gospodarcza
Pobrań: 42
Wyświetleń: 2135

Obszerne notatki z tego przedmiotu Rośliny strączkowe Fasola - rodzaj roślin jednorocznych lub wieloletnich należący do rodziny bobowatych. Pochodzi z Ameryki Południowej i do Europy dotarła po odkryciu Ameryki przez Krzysztofa Kolumba. W Polsce wyłącznie jako roślina uprawna. Współcześnie w uprawie...

Geografia w pigułce (do licencjatu)

  • Uniwersytet Wrocławski
  • dr Błażej Kubik
  • Geografia usług
Pobrań: 329
Wyświetleń: 2583

GEOGRAFIA GEOGRAFIA JAKO NAUKA 1. Przedmiot badań, zadania i podział geografii oraz jej związek z innymi naukami. GEOGRAFIA- zajmuje się badaniem powłoki Ziemi, jej zróżnicowaniem pod względem przyrodniczym i społeczno-gospodarczym oraz związkami między środowiskiem geograficznym, a działalnością...