Białka jako biokatalizatory - strona 35

note /search

Wykład o paszach, sem II

  • Uniwersytet Przyrodniczy w Lublinie
  • Towaroznastwo surowców i produktów pochodzenia zwierzęcego
Pobrań: 84
Wyświetleń: 1372

% wody 1,5-4% białka, węglowodany i związki mineralne jak również witaminy. O jakości zielonki decydują...

Mitochondria-opracowanie

  • Uniwersytet Warszawski
  • Biologia komórki
Pobrań: 322
Wyświetleń: 1316

(bardzo dużo białek transbłonowych). Pomiedzy nimi znajduje się przestrzeń perimitochondrialna. Błona wewnętrzna...

Trawienie białek

  • Uniwersytet Kardynała Stefana Wyszyńskiego w Warszawie
  • Biochemia
Pobrań: 245
Wyświetleń: 1624

TRAWIENIE BIAŁEK Budowa przewodu pokarmowego: jama ustna - ślina, woda, sole mineralne, śluz...

ŻYWIENIE W ZAPARCIU NAWYKOWYM

  • Uniwersytet Jagielloński w Krakowie
  • Kliniczny zarys chorób
Pobrań: 0
Wyświetleń: 385

, - spożywanie produktów wzmacniających procesy fermentacyjne, - ograniczenie białka zwierzęcego pochodzącego...

Powstawanie białek

  • Akademia Górniczo-Hutnicza im. Stanisława Staszica w Krakowie
Pobrań: 42
Wyświetleń: 1113

Białka Białka należą do najważniejszych związków organicznych, potrzebnych żywemu organizmowi...