Barszcz - strona 5

note /search

Ekologia - opracowanie pytań

  • Uniwersytet Rolniczy im. Hugona Kołłątaja w Krakowie
  • Ekologia i ochrona środowiska
Pobrań: 707
Wyświetleń: 7455

 Syberiirośliny (byliny) barszczu Sosnowskiego w celu jej dalszej hodowli na paszę, a która  okazała...

Historia literatury - Bobkowski

  • Uniwersytet Wrocławski
  • Historia literatury jidysz
Pobrań: 210
Wyświetleń: 812

A. Bobkowski: Szkice piórkiem , t. I (1940-1941) Kilka informacji wstępnych z posłowia pióra Romana Zimanda: Bobkowski pisał dziennik już wcześniej, ale (jak notuje 25 XI 1940 r.) wszystkie zeszyty zostały spalone po wejściu Niemców do Paryża. Aktu zniszczenia kazali dokonać żonie autora znajom...

Gosodarka a środowisko

  • Uniwersytet Jana Kochanowskiego w Kielcach
Pobrań: 63
Wyświetleń: 1176

): Pokrzywa zwyczajna, biec biały, barszcz zwyczajny, marchew, gwiazdnica pospolita, perz właściwy, żywokost...

Biomonitoring i bioindykacja

  • Uniwersytet Rolniczy im. Hugona Kołłątaja w Krakowie
  • Biomonitoring
Pobrań: 1113
Wyświetleń: 6706

sphondylium - barszcz zwyczajny Senecio vulgaris - starzec zwyczajny (gleby bogate w azot i przenawożone...

Systematyka przemysłu owocowo-warzywnego

  • Uniwersytet Rolniczy im. Hugona Kołłątaja w Krakowie
  • Technologia żywności
Pobrań: 406
Wyświetleń: 2226

Wykład nr 1. 25.02.08 Systematyka przemysłu owocowo-warzywnego. Przetw. owoc. i warzyw . jest to dział produkcji żywnościowej związany z przetwarzaniem owocow i warzyw. Charakterystyczne dla tego przetwórstwa: -sezonowość wyst. surowca, -konieczność przetworzenia dużych ilości w krótkim czasie, ...

Synestezja - opracowanie

  • Uniwersytet Mikołaja Kopernika w Toruniu
  • Psychologia osobowości
Pobrań: 210
Wyświetleń: 917

-słodkim smaku barszczu. Ton 2000 hz i 113 db - to „coś w rodzaju fajerwerku o kolorze różowo-czerwonym...