Bagietka - strona 3

note /search

Adsorpcja. Roztwory koloidalne

  • Akademia Morska w Gdyni
  • Chemia
Pobrań: 525
Wyświetleń: 1988

(nasz roztwór przybiera barwę czarną), mieszamy bagietką. Następnie sączymy przez sączek karbowany. Po sączeniu...

Chleb

  • Uniwersytet Przyrodniczy w Lublinie
Pobrań: 217
Wyświetleń: 2380

pszenny lekki, bułki, chleb razowy, chleb graham, grahamki, bagietki francuskie wyborowe (zawiera tłuszcz...

Stężenie jonów wodorowych

  • Politechnika Gdańska
  • Chemia nieorganiczna
Pobrań: 308
Wyświetleń: 1827

i osuszoną bagietką kroplę roztworu. Następnie zwilżono nią jeden papierek wskaźnikowy i zanotowano...

Jony szczawianowe - omówienie

  • Akademia Górniczo-Hutnicza im. Stanisława Staszica w Krakowie
  • Chemia Fizyczna
Pobrań: 294
Wyświetleń: 1218

: fotokolorymetr, 3 kiuwety, pipety: 5ml, 10ml, 20ml, 50ml., bagietka, termometr, probówki, zlewka. 3. Wykonanie...

Kolokwium- soki owocowe, sem V

  • Uniwersytet Przyrodniczy w Lublinie
  • Towaroznawstwo żywności i żywienie człowieka
Pobrań: 49
Wyświetleń: 1575

: Badaną próbkę produktu doprowadzić do temperatury 20°C ±5°C. 2-3 krople próby umieścić za pomocą bagietki...

Destylacja i rektyfikacja, sem IV

  • Uniwersytet Przyrodniczy w Lublinie
  • Technologia żywności
Pobrań: 189
Wyświetleń: 2191

stężonego H2SO4. Całość ostrożnie wymieszać bagietką i umieścić w łaźni o temperaturze 60ºC na 20 minut...