Asparagina - strona 6

note /search

Powstawanie białek

  • Akademia Górniczo-Hutnicza im. Stanisława Staszica w Krakowie
Pobrań: 42
Wyświetleń: 1113

posiadających dwa centra optyczne. Asparagina i glutamina, ostatnie z grupy, są pochodnymi asparaginianu...

Białka pokarmowe - wykład

  • Politechnika Śląska
  • Biochemia
Pobrań: 203
Wyświetleń: 1400

Białka pokarmowe: Białka pełnowartościowe (zawierają wszystkie egzogenne aminokwasy): Jaja kurze Mleko kobiece Mleko krowie Sery Mięso zwierząt rzeźnych Mięso drobiowe Ryby Białka niepełnowartościowe Rośliny strączkowe Zboża Warzywa Owoce Białkami pełnowartościowymi są jak z tego widać...

Enzymy Bretner- opracowanie

  • Politechnika Warszawska
  • Enzymologia
Pobrań: 77
Wyświetleń: 896

Asparagina Asn lub Asp-NH2, N Kwas glutaminowy Glu, E glutamina Gln lub Glu-NH2 Q 7. Jakie są formy struktury...

Krew

  • Uniwersytet Medyczny im. Piastów Śląskich we Wrocławiu
Pobrań: 1113
Wyświetleń: 3402

zaburzenia funkcji Hemoglobina typu Hikari - zmiana lizyny na asparaginę w pozycji 61 łańcucha β. Zmiana...

Polski Slownik Enzymow

  • Uniwersytet Warszawski
  • Biochemia
Pobrań: 105
Wyświetleń: 917

POLITECHNIKA ŁÓDZKA Wydział Biotechnologii i Nauk o Żywności dr hab.inż. Tadeusz Trzmiel prof. PŁ, mgr inż. Marcin Płaczek Słownik oficjalnych nazw enzymów ŁÓDŹ 2007 Niniejszy słownik zawierający około 4000 nazw (stan na 05.2007) jest tłumaczeniem oficjalnych nazw enzymów z języka angielskiego ...

Biotechnologia - Drobnoustroje

  • Uniwersytet Przyrodniczy w Lublinie
  • Biotechnologia
Pobrań: 406
Wyświetleń: 6608

glutaminowy, asparagina, kwas asparaginowy.     Niektóre aminokwasy naturalne występujące w białkach...