Kontrola ekspresji genu u prokaryota - omówienie
- Uniwersytet Łódzki
- Biologia molekularna
wykorzystania cukru miedzy innymi operony galaktozy czy arabinozy. Po przyłączeniu białka CAP z cAMP...
Ta witryna wykorzystuje pliki cookie, dowiedz się więcej.
wykorzystania cukru miedzy innymi operony galaktozy czy arabinozy. Po przyłączeniu białka CAP z cAMP...
: L arabinozy, B D fruktozy, N - acetyloglukozoaminy - gdzie występują te związki. Podaj wzor...
reakcje dekarboksylacji oksydacyjnej α-ketokwasów i transketolacji w cyklu pentozo fosforanów niedobór...
pdf. Notatka opatrzona jest spisem treści, wstępem, wykazem oznaczeń oraz literaturą. Praca zaliczeniowa opisuje takie zagadnienia, jak: znaczenie mikroorganizmów w biotechnologii: bakterie, grzyby, wirusy, podłoża hodowlane, hodowle mikroorganizmów, pożywki wykorzystywane do otrzymania innych z...
, pentozy nukleotydowe, glikolipidy i glikoproteiny - Około 130 związków: pochodne kwasu sialowego, N...
– wiązanie między węglem i azotem. 2’ – deoksyryboza, która jest pentozą, rodzaj cukru zawiera 5 atomów węgla...
, ramnoza, ksyloza, arabinoza, kwas glikuronowy Charakterystyczny zapach w czasie suszenia powstaje dzięki...
Znajdziemy w nich takie zagadnienia jak: regulacja syntezy enzymów, indukcja, represja, represja kataboliczna, operon laktozowy, operon tryptofanowy, szlak metabolizmu laktozy u E. coli, regulacja aktywności enzymatycznej, Chemostat i turbidostat, struktura DNA, metody wzbogacania podczas selekcji ...
drożdży mają zdolność wykorzystywania laktozy, rafinozy, L-sorbozy, D-ksylozy, L-arabinozy czy celobiozy...
Pierwszy plik zawiera 30 stron wytłumaczonych zagadnień i pojęć dotyczących jakości i bezpieczeństwa żywności, m.in.: zdrowotność, bezpieczeństwo żywności, atrakcyjność sensoryczna, dyspozycyjność, jakość żywności – uwarunkowania, oznaczanie zawartości wody, dodatki do żywności (food additives),...