Amylopektyna - strona 6

Biochemia - wykład 8

  • Politechnika Śląska
  • Biochemia
Pobrań: 217
Wyświetleń: 1358

rozgałęziona amylopektyny. Trawienie rozpoczyna się już w jamie ustnej tam mamy enzym alfa - amylazę...

Biotechnologia - Drobnoustroje

  • Uniwersytet Przyrodniczy w Lublinie
  • Biotechnologia
Pobrań: 273
Wyświetleń: 6188

rozpuszczalnej w wodzie i amylopektyny, z reguły w stosunku ilościowym 22-30% : 70-78%.     Skrobia tworzy...

Bakterie grzyby wirusy

  • Uniwersytet Technologiczno-Humanistyczny im. Kazimierza Pułaskiego w Radomiu
Pobrań: 469
Wyświetleń: 4256

pdf. Notatka opatrzona jest spisem treści, wstępem, wykazem oznaczeń oraz literaturą. Praca zaliczeniowa opisuje takie zagadnienia, jak: znaczenie mikroorganizmów w biotechnologii: bakterie, grzyby, wirusy, podłoża hodowlane, hodowle mikroorganizmów, pożywki wykorzystywane do otrzymania innych z...

Wykład o polimerach

  • Akademia Górniczo-Hutnicza im. Stanisława Staszica w Krakowie
  • Praca inżynierska
Pobrań: 35
Wyświetleń: 959

. Gªównymi polimerowymi skªadnikami skrobi s¡: amylopektyna i amyloza . Masa cz¡steczkowa skrobi...