Albumina - strona 7

note /search

Składniki mleka - omówienie

  • Uniwersytet Przyrodniczy w Lublinie
  • Fizjologia zwierząt
Pobrań: 77
Wyświetleń: 917

% syntetyzowanych z wolnych aminokwasów -immunoglobuliny i albuminy - przechodzą bezpośrednio z krwi - zaopatrują...

Transport kanalikowy - omówienie

  • Uniwersytet Przyrodniczy w Lublinie
  • Fizjologia zwierząt
Pobrań: 70
Wyświetleń: 1134

reabsorbowanych czynnie, z udziałem nośników, należą: jon fosforanowy glukoza, aminokwasy, albuminy, kwas moczowy...

Wykład - funkcje krwi, sem IV

  • Uniwersytet Przyrodniczy w Lublinie
  • Immunologia
Pobrań: 182
Wyświetleń: 1239

Albuminy (55% białek osocza): wytwarzane w wątrobie 5% dziennie ulega degradacji średnie stężenie w osoczu...

Krew - budowa i funkcje

  • Szkoła Główna Gospodarstwa Wiejskiego w Warszawie
  • Histologia
Pobrań: 574
Wyświetleń: 2282

i wielu innych składników organicznych i nieorganicznych. Białka: Fibrynogen, Globulina, Albumina Brak fibrynogenu fibryny...

Składniki odżywcze w pszenicy

  • Szkoła Główna Gospodarstwa Wiejskiego w Warszawie
  • Technologia zbóż
Pobrań: 91
Wyświetleń: 1463

%) SUBSTANCJE BIAŁKOWE ZBÓŻ: b. proste albuminy (rozp w wodzie, w białku zbóż występuje tylko leukozyna...

Kora mózgowa-opracowanie

  • Uniwersytet Warszawski
  • Anatomia
Pobrań: 63
Wyświetleń: 784

(albuminy, globuliny, fibrynogen, lipoproteiy) HDL (high density lipoprotein) - zapobiega odkładaniu...