Żywienie człowieka - strona 6

note /search

Interaktywna edukacja zdrowotna

  • Państwowa Wyższa Szkoła Zawodowa w Chełmie
  • Fizjoterapia
Pobrań: 371
Wyświetleń: 6244

składników pokarmowych w żywym organizmie A. LAVOISIER (XVIII w.) Żywienie człowieka: - współzależność...

Biochemia - wykład 11

  • Politechnika Śląska
  • Biochemia
Pobrań: 294
Wyświetleń: 1449

żywienie człowieka, mianowicie okres międzyposiłkowy, czyli preresorbcyjny, a to innymi słowy jest okres...

Etyka z biznesie

  • Uniwersytet Ekonomiczny w Krakowie
  • Etyka w zarządzaniu
Pobrań: 875
Wyświetleń: 5565

Oprócz treści znalazły się w nich również ilustracje, wykresy, tabele i schematy. Całość zajmuje 38 stron (czcionka 12). W notatce znajduje się 14 wykładów. Poruszono w nich m.in. następujące zagadnienia: potrzeba etyki w zarządzaniu, cnoty moralne biznesmena, uniwersalność zasad moralnych, abs...

Mięso - wykłady

  • Uniwersytet Przyrodniczy w Lublinie
Pobrań: 854
Wyświetleń: 4074

w żywieniu człowieka Mięso - najbardziej wysublimowana komórka, służy do czynnego ruchu dokonywanego...

Mikroekonomia - obszernie (90 stron)

  • Mikroekonomia
Pobrań: 406
Wyświetleń: 9002

Bardzo obszerne notataki z mikroekonomii - w sumie około 90 stron notatek w formacie doc. W notatkach z mikroekonomii opracowanie wszystkich najważniejszych zagadnień takich jak: wprowadzenie do ekonomii, geneza ekonomii, problem ograniczoności zasobów, piramida potrzeb wg Maslowa, dobra, produkcja,...

Planowanie rozwoju regionalnego, materiały do referatów

  • Akademia Wychowania Fizycznego im. Bronisława Czecha w Krakowie
  • Planowanie rozwoju regionalnego
Pobrań: 231
Wyświetleń: 1799

Katarzyna Mierzwa PLANOWANIE ROZWOJU ZAWODOWEGO W BRANŻY TURYSTYCZNEJ KRAKÓW 2011 SPIS TREŚCI WSTĘP…………...…………………………………………………………………………... 5 R o z d z i a ł 1 Kariera zawodowa ……………………………………………………………8 Filozofia planowania - dlaczego warto planować karierę zawodową…………………...11 Czynniki warunku...

Systematyka przemysłu owocowo - warzywnego

  • Uniwersytet Rolniczy im. Hugona Kołłątaja w Krakowie
  • Technologia żywności
Pobrań: 693
Wyświetleń: 2100

Wykład 1 25.02.2008r. Systematyka przemysłu owocowo - warzywnego Przetwórstwo owoców i warzyw jest działem produkcji żywnościowej związanym z przetwarzaniem owoców i warzyw. Przetwórstwo owocowo - warzywne wyróżnia się: Sezonowość występowania surowca Koniecznością przetworzenia dużych ilości n...

Systematyka przemysłu owocowo-warzywnego

  • Uniwersytet Rolniczy im. Hugona Kołłątaja w Krakowie
  • Technologia żywności
Pobrań: 406
Wyświetleń: 2226

Wykład nr 1. 25.02.08 Systematyka przemysłu owocowo-warzywnego. Przetw. owoc. i warzyw . jest to dział produkcji żywnościowej związany z przetwarzaniem owocow i warzyw. Charakterystyczne dla tego przetwórstwa: -sezonowość wyst. surowca, -konieczność przetworzenia dużych ilości w krótkim czasie, ...