Interaktywna edukacja zdrowotna
- Państwowa Wyższa Szkoła Zawodowa w Chełmie
- Fizjoterapia
składników pokarmowych w żywym organizmie A. LAVOISIER (XVIII w.) Żywienie człowieka: - współzależność...
Ta witryna wykorzystuje pliki cookie, dowiedz się więcej.
składników pokarmowych w żywym organizmie A. LAVOISIER (XVIII w.) Żywienie człowieka: - współzależność...
żywienie człowieka, mianowicie okres międzyposiłkowy, czyli preresorbcyjny, a to innymi słowy jest okres...
Oprócz treści znalazły się w nich również ilustracje, wykresy, tabele i schematy. Całość zajmuje 38 stron (czcionka 12). W notatce znajduje się 14 wykładów. Poruszono w nich m.in. następujące zagadnienia: potrzeba etyki w zarządzaniu, cnoty moralne biznesmena, uniwersalność zasad moralnych, abs...
w żywieniu człowieka Mięso - najbardziej wysublimowana komórka, służy do czynnego ruchu dokonywanego...
Bardzo obszerne notataki z mikroekonomii - w sumie około 90 stron notatek w formacie doc. W notatkach z mikroekonomii opracowanie wszystkich najważniejszych zagadnień takich jak: wprowadzenie do ekonomii, geneza ekonomii, problem ograniczoności zasobów, piramida potrzeb wg Maslowa, dobra, produkcja,...
Katarzyna Mierzwa PLANOWANIE ROZWOJU ZAWODOWEGO W BRANŻY TURYSTYCZNEJ KRAKÓW 2011 SPIS TREŚCI WSTĘP…………...…………………………………………………………………………... 5 R o z d z i a ł 1 Kariera zawodowa ……………………………………………………………8 Filozofia planowania - dlaczego warto planować karierę zawodową…………………...11 Czynniki warunku...
jest technologia żywności i żywienie człowieka. Istnieją jeszcze miasta w których można ukończyć szkołę zawodową...
Wykład 1 25.02.2008r. Systematyka przemysłu owocowo - warzywnego Przetwórstwo owoców i warzyw jest działem produkcji żywnościowej związanym z przetwarzaniem owoców i warzyw. Przetwórstwo owocowo - warzywne wyróżnia się: Sezonowość występowania surowca Koniecznością przetworzenia dużych ilości n...
Wykład nr 1. 25.02.08 Systematyka przemysłu owocowo-warzywnego. Przetw. owoc. i warzyw . jest to dział produkcji żywnościowej związany z przetwarzaniem owocow i warzyw. Charakterystyczne dla tego przetwórstwa: -sezonowość wyst. surowca, -konieczność przetworzenia dużych ilości w krótkim czasie, ...
mineralne dzielimy na makro- i mikroelementy. Do makroelementów niezbędnych w żywieniu człowieka zaliczamy...