Wybór koncepcji produktu z możliwych wariantów wybór tego, który rokuje szanse komercjalizacji, zarobienia pieniędzy
Opracowywanie receptur/próby techn./ocena produktów Opracowanie produktu - ujęcie technologiczne
O d p o w i e d z i a l n o ś ć / w s p ó ł p r a c a
Dział BIR, Handel
Zaopatrzenie Produkcja Marketing Opakowanie
Wygodne dla konsumenta
Cechy użytkowe
Możliwość podgrzewania/serwowania
Przedłużenie trwałości
Zapewnienie bezpieczeństwa i jakości
Element marketingowy
Próby technologiczne i ocena produktów z próbnej produkcji
Produkt 1.Charakterystyka produktu
2.Trwałość
3.Popyt
4.Dystrybucja
5.Cena i marża produktu
…
Proces produkcyjny: 1.Przygotowanie surowców i
składników
2.Kolejność dodawania
składników
3.Wyposażenie
4.Proces - operacje jedn., parametry, czas
5.Obróbka termiczna
6.Opakowanie
…
Receptura: 1. Surowce/skł.
2.Dodatki
3.Ustalenie
receptury
4.Logistyka
…
... zobacz całą notatkę
Komentarze użytkowników (0)