Optymalizacja kosztów produktów O d p o w i e d z i a l n o ś ć / w s p ó ł p r a c a
Dział BIR, Handel
Zaopatrzenie Produkcja Marketing
Receptura surowce podstawowe
surowce uzupełniające
dodatki
logistyka
ustalenie receptury
surowce i dodatki
funkcjonalność składników
wyróżniki determinujące właściwości funkcjonalne
oznaczenie/badanie właściwości funkcjonalnych
zamienniki
działanie synergistyczne
zakup i logistyka
ustalenie/modyfikacje receptury
1. Receptura: 1. Surowce/skł.
2.Dodatki
3.Ustalenie
receptury
4.Logistyka
3.Przetwórstwo: ! 1.Operacje jednostkowe
2.Czas trwania
3.Obróbka termiczna
4.Składowanie
5.Opakowanie
6.Magazynowanie
Produkt
2. Pr zygotowanie : ! 1.Faza przygotowania
surowców i składników
2.Kolejność dodawania
składników
3.Wyposażenie
4.Proces
Półprodukt
4.Gotowy p rodukt : 1.Charakterystyka produktu
2.Cena produktu i marża
3.Popyt
4.Dystrybucja
5.Trwałość
Sprzedaż
... zobacz całą notatkę
Komentarze użytkowników (0)