Tłumaczenie artykułu 1

Nasza ocena:

5
Pobrań: 49
Wyświetleń: 784
Komentarze: 0
Notatek.pl

Pobierz ten dokument za darmo

Podgląd dokumentu
Tłumaczenie artykułu 1 - strona 1 Tłumaczenie artykułu 1 - strona 2 Tłumaczenie artykułu 1 - strona 3

Fragment notatki:

CORTIJO DE SUERTE ALTA
„Pokazywanie autentyczności jest najlepszym sposobem do wejścia na rynek”
Manuel Heredia Halcon, Marques de Prado stanowi wzorzec jakości i doskonałości i zrównoważonej uprawy ekologicznej oleju.
Cortijo de Suerte Alta, znajduje się w Albendin (Cordoba), zdobył nagrodę AEMO dla najlepszej olejarni w Hiszpanii, stał się przebojowym produktem w przemyśle oliwy i został wzorcem jakości i doskonałości w sektorze, któremu zabrało dużo czasu aby połączyć potencjał na świecie i który staje się coraz bardziej zglobalizowany.
Czy nadszedł czas na podbój rynków międzynarodowych produktem najbardziej charakterystycznych dla diety śródziemnomorskiej? Ludność na rynkach międzynarodowych jest bardzo wyczulona na punkcie zdrowia, ochronie środowiska i jakość produktów, które spożywają. Cortijo de Suerte Alta opiera się na naszej jakość i zróżnicowaniu przy trzech podstawowych cechach: produkcji rodzinnej, ekologicznej i zdobyciu Origen Baena. Konsumenci chcą znać historie która kryje się za oliwą, kto i w jaki sposób ją produkuje, znać jej pochodzenie, troskę o ochronę środowiska, całkowity brak pozostałości chemicznych, znać jej właściwości gastronomiczne i jej różne zastosowanie w kuchni. Wielu naszych importerów i klientów odwiedza nas w naszej oliwiarni, aby zobaczyć nasz gaj oliwny, nasze wyposażenie i sposób w jaki pozyskujemy olej i sądzę że pokazywanie autentyczności jest najlepszym sposobem aby otworzyć dla nas rynki. W oliwie z oliwek z pierwszego tłoczenia, autentyczny sok z oliwek łączy zalety i wartości odżywcze związane ze zdrowiem. Prestiż kuchni hiszpańskiej i wszystkie zrealizowane przez nas badania medyczne, bardzo nam pomagają w tym czasie kiedy trzeba dotrzeć do konsumentów, którzy są tak wymagający.
Cortijo de Suerte Alta łączy tradycję i awangardę, stuletnich drzew oliwnych obok najnowocześniejszych technik przemysłu produkcyjnego. Co zmieniło się w przemyśle olejarskim, od kiedy twoi dziadkowie zasadzili pierwsze oliwki do dzisiaj? Sto la temu ze środkami które wtedy istniały, produkowano kilka dobrych i bardzo dużo złych olejów. Złe nienadające się do spożycia, były wykorzystywane jako biopaliwa, do lamp, w lampionach. Zbiór dokonywany był za pomocą kijów, ale żeby nie uszkodzić drzew oliwnych zbiory zaczynało się gdy oliwki były już dojrzałe albo leżały na ziemi. Stare kamienne młyny i prasy hydrauliczne były trudne do czyszczenia i oleje były na ogół o niskiej jakości, z wyjątkiem tych które powstały jako pierwsze. W ostatnich 20 latach, wraz z wprowadzeniem wibratorów, zbiór został przyspieszony o prawie 2 miesiące. Dzięki nowym systemom ciągłym, oliwka może być zbierana w najlepszym czasie dojrzewania, kiedy zachowuje cały swój zapach, smak i przeciwutleniacze, będąc wytwarzanym natychmiast po ich zebraniu. Oliwka pochodzi bezpośrednio z drzewa oliwnego, jest zgniatana i tłoczona w optymalnych warunkach i olej zachowuje wszystkie swoje zmysłowe i fizyczne wartości. Rodzinne oliwiarnie są w stanie kontrolować cały proces, od kwiatu do butelki , a więc oleje otrzymywane, są wyśmienite zarówno pod względem właściwości czuciowych oraz fizyczno-chemicznych.

(…)

… nawadniania lub tzw. ekranów roślinnych. Na czym polega ten proces? Jak udaje się stworzyć najbardziej odpowiedni mikroklimat? Produkować w sposób ekologiczny tzn. brać odpowiedzialność i ciekawość wobec świata aby otrzymać żywności zdrową i o wysokiej jakości, wolną od pozostałości chemicznych i której całkowity proces produkcji odbywa się z poszanowanie środowiska i trwałości. Nasze rolnictwo…
... zobacz całą notatkę



Komentarze użytkowników (0)

Zaloguj się, aby dodać komentarz