Przyczyny i skutki zafałszowań, sem VI

Nasza ocena:

3
Pobrań: 119
Wyświetleń: 1064
Komentarze: 0
Notatek.pl

Pobierz ten dokument za darmo

Podgląd dokumentu
Przyczyny i skutki zafałszowań, sem VI - strona 1

Fragment notatki:

Przyczyny zafałszowań:
Chęć zwiększenia zysku poprzez obniżenie kosztów produkcji
Zwiększenie konkurencyjności cenowej produktu
Ukrycie faktycznego pochodzenia produktu
Ukrycie niewłaściwej, jakości produktu
Rzadziej, ukrycie błędów w procesie technologicznym
Skutki zafałszowań żywności:
Konsument kupuje produkt niepełnowartościowy, nieautentyczny Niektóre zafałszowania produkty mogą być szkodliwe dla zdrowia, np glikol etylowy w winach Złamanie zasady uczciwej konkurencji
Ujawnienie zafałszowania szkodzi firmie, naraża na utratę rynku zbytu i kary finansowe
... zobacz całą notatkę



Komentarze użytkowników (0)

Zaloguj się, aby dodać komentarz