Prof. dr hab. inż. Wiesław Przybylski

note /search

Opracowane pytania na zaliczenie z podstaw biotechnologii

  • Podstawy biotechnologii
Pobrań: 378
Wyświetleń: 2765

Opisz czynniki wewnętrzne, zewnętrzne i analityczne wpływająca na jakość mięsnych produktów fermentowanych. Na jakość mięsnych produktów fermentowanych wpływają czynniki: Wewnętrzne Rodzaj drobnoustrojów wchodzących w skład kultury starterowej Jakość surowców, dodatków Receptura Zawartość so...

Bioogiczne podstawy podstawy procesów mikrobiologicznych

  • Biotechnologia roślin
Pobrań: 287
Wyświetleń: 2842

W YKŁAD 2 14.10.2010r. BIOLOGICZNE PODSTAWY PROCESÓW MIKROBIOLOGICZNYCH Mikroorganizmy w biotechnologii Pozyskiwanie szczepów o znaczeniu technologicznym (skrining), obejmuje zespół zabiegów mających na celu wykrycie i wyizolowanie spośród dużej liczby możliwych drobnoustrojów tych, które odpo...

Pytania - Produkcja żywności

  • Biotechnologia roślin
Pobrań: 49
Wyświetleń: 1568

Zalety procesów biotechnologicznych w produkcji żywności Możliwość wytwarzania, przetwarzania i modyfikowania żywności, otrzymywania atrakcyjnych produktów spożywczych Możliwość wykorzystania produktów ubocznych i odpadów do celów spożywczych, paszowych, energetycznych itp. Duża wydajność proces,...