Towaroznawstwo surowców i produtków zwierzęcych

note /search

Egzamin z towaroznawsta surowców

  • Uniwersytet Przyrodniczy w Lublinie
  • Towaroznawstwo surowców i produtków zwierzęcych
Pobrań: 217
Wyświetleń: 1211

EGZAMIN ZESTAW 1 1. Zanieczyszczenia chemiczne żywności- szczególną uwagę zwracają antybiotyki i inne leki których obecność w żywności wynika głównie z podawania ich zwierzętom jako środki lecznicze w medycynie weterynaryjnej a także w profilaktyce i hodowli zwierząt, jak np. stymulatory wzrostu -...

Egzamin z towaroznawsta surowców

  • Uniwersytet Przyrodniczy w Lublinie
  • Towaroznawstwo surowców i produtków zwierzęcych
Pobrań: 217
Wyświetleń: 1113

EGZAMIN, ZESTAW 2 1 . Sterylizacja mleka- UHT - sterylizacja  produktów żywnościowych, polegająca na błyskawicznym, 1-2-sekundowym podgrzaniu do temperatury ponad 100 °C (135-150 °C dla mleka ) i równie błyskawicznym ochłodzeniu do temper...

Egzamin - zagadnienia

  • Uniwersytet Przyrodniczy w Lublinie
  • Towaroznawstwo surowców i produtków zwierzęcych
Pobrań: 182
Wyświetleń: 1617

EGZAMIN ZESTAW 3 1. Właściwości fizykochemiczne mleka -napięcie powierzchniowe -temperatura zamarzania wynosi -0,520C -pienie się -powstawanie kożucha -krzepnięcie -zmaślanie -kwasowość mleka- zawdzięcza obecności soli kwaso...

Egzamin z towaroznawsta surowców - Magazynowanie skór

  • Uniwersytet Przyrodniczy w Lublinie
  • Towaroznawstwo surowców i produtków zwierzęcych
Pobrań: 140
Wyświetleń: 1757

EGZAMIN ZESTAW 4 1. Magazynowanie skór- W magazynach do przechowywania skór surowych solonych na mokro temp. powinna wynosić 4-20 `C, wilgotność względna powietrza 75- 85%. W pomieszczeniach z urządzeniami chłodzącymi temp 4- 10`C. W p...