Towaroznawstwo surowców i produtków zwierzęcych

Egzamin z towaroznawsta surowców

  • Uniwersytet Przyrodniczy w Lublinie
  • Prof dr hab. Anna Litwińczuk
  • Towaroznawstwo surowców i produtków zwierzęcych
Pobrań: 189
Wyświetleń: 1190

EGZAMIN ZESTAW 1 1. Zanieczyszczenia chemiczne żywności- szczególną uwagę zwracają antybiotyki i inne leki których obecność w żywności wynika głównie z podawania ich zwierzętom jako środki lecznicze w medycynie weterynaryjnej a także w profilaktyce i hodowli zwierząt, jak np. stymulatory wzrostu -...

Egzamin z towaroznawsta surowców

  • Uniwersytet Przyrodniczy w Lublinie
  • Prof dr hab. Anna Litwińczuk
  • Towaroznawstwo surowców i produtków zwierzęcych
Pobrań: 189
Wyświetleń: 1085

EGZAMIN, ZESTAW 2 1 . Sterylizacja mleka- UHT - sterylizacja  produktów żywnościowych, polegająca na błyskawicznym, 1-2-sekundowym podgrzaniu do temperatury ponad 100 °C (135-150 °C dla mleka ) i równie błyskawicznym ochłodzeniu do temper...

Egzamin - zagadnienia

  • Uniwersytet Przyrodniczy w Lublinie
  • Prof dr hab. Anna Litwińczuk
  • Towaroznawstwo surowców i produtków zwierzęcych
Pobrań: 154
Wyświetleń: 1582

EGZAMIN ZESTAW 3 1. Właściwości fizykochemiczne mleka -napięcie powierzchniowe -temperatura zamarzania wynosi -0,520C -pienie się -powstawanie kożucha -krzepnięcie -zmaślanie -kwasowość mleka- zawdzięcza obecności soli kwaso...

Egzamin z towaroznawsta surowców - Magazynowanie skór

  • Uniwersytet Przyrodniczy w Lublinie
  • Prof dr hab. Anna Litwińczuk
  • Towaroznawstwo surowców i produtków zwierzęcych
Pobrań: 119
Wyświetleń: 1736

EGZAMIN ZESTAW 4 1. Magazynowanie skór- W magazynach do przechowywania skór surowych solonych na mokro temp. powinna wynosić 4-20 `C, wilgotność względna powietrza 75- 85%. W pomieszczeniach z urządzeniami chłodzącymi temp 4- 10`C. W p...