oznaczanie zanieczyszczeń mineralnych metody oznaczania wybranych skażeń żywności mikotoksyny GC IMS, HPLC z różnymi detektorami pestycydy, PCB: GC LC.DAD, MS, HPLC-Ms/Ms, HPLC z det fluoryscencyjnym, LC/DAD PCB Mikotoksyny aflatoksyna B1, G, ochratoksyny A GC-Ms -przyprawy i aromaty, dodatek do żywności -pozostałości leków w żywności -produkty transestryfukacji w oleju -zafałszowania olejów i tłuszczów -spirytusu -produktów mleczarskich -ilościowym i jakościowym pestycydów HPLC -sztucznych środków -konserwanty -mikotoksyny -pozostałości pestycydów -związki metaloorganiczne TLC -identyfikacja białek,polipeptydów -bawrdzo wiele zanieczyszczęń żwyności i tluszczów, olejów, wosków -w soku jadł np. patulinę -wykrywanie syntetycznych związków barwiących w mięsię i przetworach mięsnych ELISA -wykrywanie Salmonel i -zafałszowania żywnościowego -rozróżnianie mięsa gotowanego i surowego -wykrywanie alergenów
(…)
…
-wykrywanie Salmonelli
-zafałszowania żywnościowego
-rozróżnianie mięsa gotowanego i surowego
-wykrywanie alergenów
oznaczanie zanieczyszczeń mineralnych
metody oznaczania wybranych skażeń żywności
mikotoksyny GC IMS, HPLC z różnymi detektorami
pestycydy, PCB: GC LC.DAD, MS, HPLC-Ms/Ms, HPLC z det fluoryscencyjnym, LC/DAD
PCB Mikotoksyny aflatoksyna B1, G, ochratoksyny A
GC-Ms
-przyprawy i aromaty, dodatek…
... zobacz całą notatkę
Komentarze użytkowników (0)