Kultura menadżerska - Aperitif, omówienie

Nasza ocena:

3
Pobrań: 7
Wyświetleń: 609
Komentarze: 0
Notatek.pl

Pobierz ten dokument za darmo

Podgląd dokumentu
Kultura menadżerska - Aperitif, omówienie - strona 1

Fragment notatki:

Aperitif Po przybyciu gości podaje się aperitif - koktajl. wermut, campari lub gin z tonikiem, soki, do tego migdałki, orzeszki, itp., Jeśli śniadanie lub obiad rozpoczyna się od zupy (nie będzie przystawki) można obok jednego z wyżej wymienionych napojów alkoholowych - podać wódkę.
­Aperitif trwa 15 - 30 minut i ma dwa cele: zająć gości, którzy już przybyli i czekają na pozostałych oraz pobudzić apetyt. Stąd też w czasie aperitifu nie podaje się słodkich win i soku pomarańczowego. Podanie napojów bezalkoholowych jest sprawą konieczną gdyż wśród gości zawsze znajdują się osoby, które muszą zachować ostrożność w spożyciu alkoholu z różnych powodów. Aperitif podaje się z chwilą przybycia pierwszych gości. W czasie aperitifu gospodarze witają gości, przedstawiają i nawiązują rozmowę.
... zobacz całą notatkę



Komentarze użytkowników (0)

Zaloguj się, aby dodać komentarz