Zakwaszenie środowiska - strona 5

note /search

Biomonitoring i bioindykacja

  • Uniwersytet Rolniczy im. Hugona Kołłątaja w Krakowie
  • Biomonitoring
Pobrań: 1113
Wyświetleń: 6706

. aluminium bardziej zakwaszone środowisko w powiązaniu z trującym działaniem metali prowadzi do uszkodzenia...

Etapy rozkurczu

  • Szkoła Główna Gospodarstwa Wiejskiego w Warszawie
  • Technologia mięsa
Pobrań: 35
Wyświetleń: 2212

/ • Fermentacja / zakwaszenie środowiska, zmniejszenie potencjału redox/ » Pożywka dla bakterii denitryfikujących...

Histologia - tkanka łączna

  • Uniwersytet Wrocławski
  • Histologia
Pobrań: 2044
Wyświetleń: 3626

TKANKA ŁĄCZNA WPROWADZENIE Tkanka łączna jest najbardziej zróżnicowanym typem tkanki pochodzenia mezenchymalnego . Cechą charakterystyczną tkanki łącznej jest jej budowa, a od innych tkanek różni ją to, że komórki nie przylegają ściśle do siebie. W skład tkanki łącznej wchodzą: komórki - różnego...

Jakość i bezpieczeństwo żywności-wykłady

  • Uniwersytet Jagielloński - Collegium Medicum
  • Jakość i bezpieczeństwo żywności
Pobrań: 854
Wyświetleń: 6699

Pierwszy plik zawiera 30 stron wytłumaczonych zagadnień i pojęć dotyczących jakości i bezpieczeństwa żywności, m.in.: zdrowotność, bezpieczeństwo żywności, atrakcyjność sensoryczna, dyspozycyjność, jakość żywności – uwarunkowania, oznaczanie zawartości wody, dodatki do żywności (food additives),...

Mięso - wykłady

  • Uniwersytet Przyrodniczy w Lublinie
Pobrań: 854
Wyświetleń: 4074

in. zagadnienia takie jak: skład mięsa, dioksyny, produkcja mięsa, transport, ogłuszenie, substancje wzmacniający smak, substancje zagęszczające i żelujące, hydrokoloidy, schemat uboju bydła, schemat procesu uboju świń, rola wody w żywności, przemiany węglowodanów. tł- tłuszcz pow.- powodujące skł-...

Bakterie grzyby wirusy

  • Uniwersytet Technologiczno-Humanistyczny im. Kazimierza Pułaskiego w Radomiu
Pobrań: 917
Wyświetleń: 5061

pdf. Notatka opatrzona jest spisem treści, wstępem, wykazem oznaczeń oraz literaturą. Praca zaliczeniowa opisuje takie zagadnienia, jak: znaczenie mikroorganizmów w biotechnologii: bakterie, grzyby, wirusy, podłoża hodowlane, hodowle mikroorganizmów, pożywki wykorzystywane do otrzymania innych z...