Wędliny - strona 17

note /search

Przechowywanie żywności

  • Uniwersytet Przyrodniczy w Lublinie
Pobrań: 490
Wyświetleń: 3899

doc zajmuje 24 strony i zawiera materiał związany z przechowywaniem żywności. Jest to część przedmiotu opakowalnictwo i przechowywanie żywności, który prowadzi dr inż. Bożena Sosnowska na Uniwersytecie Przyrodniczym w Lublinie. Materiał zawiera takie zagadnienia jak: cele i zadania przechowalnict...

Prace z mikroekonomii

Pobrań: 77
Wyświetleń: 1169

Pierwsza z nich, zatytułowana "Optimum producenta i konsumenta" składa się z 26 stron. Treść porusza takie zagadnienia, jak: podmioty gospodarujące i ich funkcjonowanie, teoria zachowań konsumenta, teoria zachowań producenta, przychód krańcowy i koszt krańcowy. Druga z nich - "Potrze...

Encyklopedia rachunkowości - P

  • Uniwersytet Mikołaja Kopernika w Toruniu
  • Teoria organizacji i zarządzania
Pobrań: 7
Wyświetleń: 672

P   PALIWA Materiały zużywane na cele energetyczne, technologiczne bądź gospodarcze. Monika Bukowska Zob. → Materiały. PAMIĘĆ KOMPUTERA Wykonuje dwie zasadnicze funkcje: przechowuje dane i umożliwia operacje na danych. W komputerze wyodrębnia się pamięć operacyjną i pamięć zewnętrzną. Operacyjna ...

Leo Lipski - "Piotruś"

  • Uniwersytet Warszawski
  • Literatura współczesna
Pobrań: 679
Wyświetleń: 2639

LEO LIPSKI PIOTRUŚ (APOKRYF) Kto odda się cały jednej, wielkiej czy malej, sprawie, w dodatku beznadziejnej - ten musi umrzeć w końcu za nią, albo też przez nią. Maria Dąbrowska („Noce i dnie", Tom ,,Miłość"). 1. Było to w Palestynie, na Ziemi świętej, gdzieś z wiosną 194... Wtedy to właśnie byłem ...

Rynek-opracowanie

  • Katolicki Uniwersytet Lubelski Jana Pawła II w Lublinie
  • Mikroekonomia
Pobrań: 28
Wyświetleń: 693

podstawowe np. kartofle, przeważnie gorsze jakościowo np najtańsze gatunki wędlin ,gorsze jakościowo używki...

Geografia rolnictwa

  • Uniwersytet Marii Curie-Skłodowskiej w Lublinie
  • Geografia gospodarcza
Pobrań: 91
Wyświetleń: 2198

, lecytyna. Preparaty z soji dodawane są do różnych przetworów, m. in. konserw mięsnych, wędlin, dodatek soji...

Rynek2

  • Uniwersytet Ekonomiczny w Krakowie
Pobrań: 0
Wyświetleń: 1302

podstawowe np. kartofle, przeważnie gorsze jakościowo np najtańsze gatunki wędlin ,gorsze jakościowo używki...

Jak skutecznie promowac gmine

  • Wyższa Szkoła Marketingu i Biznesu
  • Funkcje i techniki Public Relation
Pobrań: 63
Wyświetleń: 1841

"JAK SKUTECZNIE PROMOWAĆ GMINĘTECHNIKI I NARZĘDZIA PROMOCJI" JAK SKUTECZNIE PROMOWAĆ GMINĘTECHNIKI I NARZĘDZIA PROMOCJISPIS TREŚCI JAK SKUTECZNIE PROMOWAĆ GMINĘ 3 CELE I STRATEGIE ROZWOJU GOSPODARCZEGO GMINY 3 Rozwój strategii 3 Zbieranie informacji – Audyt 3 Przykładowa lista informacji wymag...

Badania operacyjne - zadania - Cecha statystyczna

  • Wyższa Szkoła Menedżerska w Legnicy
Pobrań: 105
Wyświetleń: 1939

Fabryka produkująca dwa rodzaje mebli – krzesła oraz stołki – dysponuje zapasami w ilości 2 ton drewna, podczas gdy do produkcji jednego krzesła wykorzystuje się 2, zaś stołka – 1,5 kilograma drewna. Ponadto wiadomo, że czas produkcji jednego krzesła wynosi 10, zaś stołka – 12 minut, zaś fabryka za...