Tauryna - strona 3

note /search

Kwas moczowy - wykład

  • Politechnika Śląska
  • Biochemia
Pobrań: 105
Wyświetleń: 1155

. Podział (1): Białkowe Niebiałkowe (np. ornityna, cytrulina, tauryna) Podział (2): Wbudowywane do białka...

Lipidy i pochodne

  • Uniwersytet Rolniczy im. Hugona Kołłątaja w Krakowie
  • Biochemia
Pobrań: 497
Wyświetleń: 2597

po połączeniu z grupą aminową glicyny lub tauryny (H2N-CH2-CH2-SO3-). Glikocholan, glikochenodeoksycholan...

Hemoglobina - omówienie

  • Uniwersytet Gdański
  • Farmakologia
Pobrań: 126
Wyświetleń: 2142

bilirubiny. 3) Około 10% bilirubiny tworzy połączenia z glicyną, tauryną i metioniną. Powstające pochodne...

KRĘGOWCE - ogólne wiadomości

  • Uniwersytet Rolniczy im. Hugona Kołłątaja w Krakowie
  • Biologia
Pobrań: 2338
Wyświetleń: 7434

lub tauryny, które to związki chronią tkanki RODZAJE ROZRODU U KRĘGOWCÓW Jajorodność - forma rozrodu płciowego...

Polski Slownik Enzymow

  • Uniwersytet Warszawski
  • Biochemia
Pobrań: 105
Wyświetleń: 917

POLITECHNIKA ŁÓDZKA Wydział Biotechnologii i Nauk o Żywności dr hab.inż. Tadeusz Trzmiel prof. PŁ, mgr inż. Marcin Płaczek Słownik oficjalnych nazw enzymów ŁÓDŹ 2007 Niniejszy słownik zawierający około 4000 nazw (stan na 05.2007) jest tłumaczeniem oficjalnych nazw enzymów z języka angielskiego ...

Systematyka przemysłu owocowo - warzywnego

  • Uniwersytet Rolniczy im. Hugona Kołłątaja w Krakowie
  • Technologia żywności
Pobrań: 693
Wyświetleń: 2100

Wykład 1 25.02.2008r. Systematyka przemysłu owocowo - warzywnego Przetwórstwo owoców i warzyw jest działem produkcji żywnościowej związanym z przetwarzaniem owoców i warzyw. Przetwórstwo owocowo - warzywne wyróżnia się: Sezonowość występowania surowca Koniecznością przetworzenia dużych ilości n...

Systematyka przemysłu owocowo-warzywnego

  • Uniwersytet Rolniczy im. Hugona Kołłątaja w Krakowie
  • Technologia żywności
Pobrań: 406
Wyświetleń: 2226

Wykład nr 1. 25.02.08 Systematyka przemysłu owocowo-warzywnego. Przetw. owoc. i warzyw . jest to dział produkcji żywnościowej związany z przetwarzaniem owocow i warzyw. Charakterystyczne dla tego przetwórstwa: -sezonowość wyst. surowca, -konieczność przetworzenia dużych ilości w krótkim czasie, ...