Tauryna - strona 3

Kwas moczowy - wykład

  • Politechnika Śląska
  • Biochemia
Pobrań: 63
Wyświetleń: 973

. Podział (1): Białkowe Niebiałkowe (np. ornityna, cytrulina, tauryna) Podział (2): Wbudowywane do białka...

Lipidy i pochodne

  • Uniwersytet Rolniczy im. Hugona Kołłątaja w Krakowie
  • Biochemia
Pobrań: 273
Wyświetleń: 2219

po połączeniu z grupą aminową glicyny lub tauryny (H2N-CH2-CH2-SO3-). Glikocholan, glikochenodeoksycholan...

Hemoglobina - omówienie

  • Uniwersytet Gdański
  • Farmakologia
Pobrań: 63
Wyświetleń: 1918

bilirubiny. 3) Około 10% bilirubiny tworzy połączenia z glicyną, tauryną i metioniną. Powstające pochodne...

KRĘGOWCE - ogólne wiadomości

  • Uniwersytet Rolniczy im. Hugona Kołłątaja w Krakowie
  • dr Marek Guzik
  • Biologia
Pobrań: 469
Wyświetleń: 5334

lub tauryny, które to związki chronią tkanki RODZAJE ROZRODU U KRĘGOWCÓW Jajorodność - forma rozrodu płciowego...

Biochemia - struktura makrocząsteczek

  • Uniwersytet Rolniczy im. Hugona Kołłątaja w Krakowie
  • prof. dr hab. inż. Marcin Rapacz
Pobrań: 336
Wyświetleń: 5355

, czy tauryny, na reakcje rodopsyny znajdującej się w pęcherzykach lipidowych oraz na zmiany aktywności kanałów...

Polski Slownik Enzymow

  • Uniwersytet Warszawski
  • Biochemia
Pobrań: 98
Wyświetleń: 791

POLITECHNIKA ŁÓDZKA Wydział Biotechnologii i Nauk o Żywności dr hab.inż. Tadeusz Trzmiel prof. PŁ, mgr inż. Marcin Płaczek Słownik oficjalnych nazw enzymów ŁÓDŹ 2007 Niniejszy słownik zawierający około 4000 nazw (stan na 05.2007) jest tłumaczeniem oficjalnych nazw enzymów z języka angielskiego ...

Systematyka przemysłu owocowo - warzywnego

  • Uniwersytet Rolniczy im. Hugona Kołłątaja w Krakowie
  • Technologia żywności
Pobrań: 490
Wyświetleń: 1519

Wykład 1 25.02.2008r. Systematyka przemysłu owocowo - warzywnego Przetwórstwo owoców i warzyw jest działem produkcji żywnościowej związanym z przetwarzaniem owoców i warzyw. Przetwórstwo owocowo - warzywne wyróżnia się: Sezonowość występowania surowca Koniecznością przetworzenia dużych ilości n...

Systematyka przemysłu owocowo-warzywnego

  • Uniwersytet Rolniczy im. Hugona Kołłątaja w Krakowie
  • Technologia żywności
Pobrań: 280
Wyświetleń: 1862

Wykład nr 1. 25.02.08 Systematyka przemysłu owocowo-warzywnego. Przetw. owoc. i warzyw . jest to dział produkcji żywnościowej związany z przetwarzaniem owocow i warzyw. Charakterystyczne dla tego przetwórstwa: -sezonowość wyst. surowca, -konieczność przetworzenia dużych ilości w krótkim czasie, ...