Składniki odżywcze - strona 7

note /search

Obródka cieplna mięsa - wykład, sem IV

  • Uniwersytet Przyrodniczy w Lublinie
  • Towaroznastwo surowców i produktów pochodzenia zwierzęcego
Pobrań: 49
Wyświetleń: 826

do gorącej wody powoduje powierzchniowe ścięcie białka i przez to ograniczenie ługowania składników...

Wykład - używki, sem IV

  • Uniwersytet Przyrodniczy w Lublinie
  • Towaroznastwo surowców i produktów pochodzenia zwierzęcego
Pobrań: 63
Wyświetleń: 742

UŻYWKI Są to produkty nie zawierające składników odżywczych lub zawierające je w śladowych...

Hodowle komórkowe - omówienie

  • Politechnika Wrocławska
  • Biologia z elementami mikrobiologii
Pobrań: 224
Wyświetleń: 1043

(kwasowość, tlenowość), a także zawartość składników odżywczych. ocena ilości mikroorganizmów w powietrzu...

Referat mleko

  • Uniwersytet Rolniczy im. Hugona Kołłątaja w Krakowie
Pobrań: 238
Wyświetleń: 4879

produktów w diecie człowieka. Wszystkie jego rodzaje oraz jego produktów zawierają składniki odżywcze...

OTZ10

  • Uniwersytet Rolniczy im. Hugona Kołłątaja w Krakowie
Pobrań: 77
Wyświetleń: 1134

cieplnej w technologii konserw. Inaktywacja cieplna(drobnoustrojów, toksyn,enzymów, składników odżywczych...

Toksykologia - wyklad 7

  • Toksykologia
Pobrań: 133
Wyświetleń: 1330

składniki odżywcze: inne składniki np. antyodżywcze, alkaloidy, glikozydy substancje obce: dodawane celowo...