Trudności organizacyjne w przemyśle owocowo-warzywnym
- Uniwersytet Rolniczy im. Hugona Kołłątaja w Krakowie
- Technologia żywności
, BROKUŁ KORZENIOWE - BURAK ĆWIKŁOWY, MARCHEW, PIETRUSZKA, SELER CEBULOWE - POR, CEBULA , CZOSNEK DYNIOWATE...
Ta witryna wykorzystuje pliki cookie, dowiedz się więcej.
, BROKUŁ KORZENIOWE - BURAK ĆWIKŁOWY, MARCHEW, PIETRUSZKA, SELER CEBULOWE - POR, CEBULA , CZOSNEK DYNIOWATE...
, brukselka, kalafior, kalarepa, brokuł Korzeniowe - burak ćwikłowy, marchew, pietruszka, seler Cebulowe - por...
Barbara Borcza. Notatka składa się z 46 stron. Wykład 1 3.10.2011 Działy: - toksykologia leku - toksykologia przemysłowa - toksykologia rolnicza - toksykologia żywności Ksenobiotyk ( gr. Xenos) - substancja obca Toksykologia żywnośc i- nauka eksperymentalna, która na podstawie doświadczeń wykonyw...
miejscu ich wystąpienia. WyraŜeniami tej samej kategorii składniowej są „ziemniak” i „seler”. Kategoria...
1 Technologia chemiczna organiczna zajmuje się wytwarzaniem produktów związanych z codziennością: tworzyw sztucznych, kosmetyków, barwników, detergentów. Głównie przetwarza się surowce kopalne oraz surowce naturalne (odnawialne). W technologii chemicznej organicznej można wyodrębnić cztery ...
, włoska, brukselka, kalafior -korzeniowe: marchew, pietruszka, seler -cebulowe: cebula, por, czosnek...
GEOGRAFIA GEOGRAFIA JAKO NAUKA 1. Przedmiot badań, zadania i podział geografii oraz jej związek z innymi naukami. GEOGRAFIA- zajmuje się badaniem powłoki Ziemi, jej zróżnicowaniem pod względem przyrodniczym i społeczno-gospodarczym oraz związkami między środowiskiem geograficznym, a działalnością...