Selery - strona 6

Zawartość chemiczna

  • Uniwersytet im. Adama Mickiewicza w Poznaniu
  • prof. dr hab. Jerzy Szczapa
  • Analiza żywności
Pobrań: 49
Wyświetleń: 1204

, strączkowe, wątroba, niektóre warzywa (szpinak, seler, ziemniaki, sałata, kapusta) Produkty o zwartości...

Dwuliścienne w pigułce

  • Uniwersytet Medyczny im. Piastów Śląskich we Wrocławiu
  • dr hab. Adam Matkowski
Pobrań: 266
Wyświetleń: 2352

doc. Notatka zawiera m.in. takie informacje, jak: rząd ranunculales rodzina, rodzina menispermaceae, rodzina  berberidaceae, rodzina: papaveraceae, fumariaceae – dymnicowate, rząd: santales – sandałowce, rodzina: loranthaceae – gązewnikowate, rząd: cucurbitales, rząd: fabales, rząd: malphigiales...

Warzywnictwo i rośliny zielarskie-skrypt z 2 semestru

  • Szkoła Główna Gospodarstwa Wiejskiego w Warszawie
  • prof. dr hab. Henryk Kobryń
  • Warzywnictwo i rośliny zielarskie
Pobrań: 105
Wyświetleń: 1372

SEMESTR II Wspólny przodek odm. botanicznych gat. B. oleracea - B. oleracea var. silvestris L. - kapusta dzika (2 lub wielolet.) - nie ma tendencji do wytwarzania główek - stąd pierwotnie użytkowano liście i zasobne w tłuszcz nasiona. Dzisiejsze bogactwo form roślin kapustnych: Naturalna dziedzic...

Toksykologia - wykłady

  • Uniwersytet Przyrodniczy w Lublinie
  • dr Marta Sendrowicz
  • Toksykologia
Pobrań: 658
Wyświetleń: 5922

mleczne, owoce (jabłka, kiwi, banany), warzywa (seler, marchew), soja, jaja, skorupiaki, orzechy (ziemne...