Sarkoplazma - strona 2

note /search

Wykład - cechy mięsa, sem IV

  • Uniwersytet Przyrodniczy w Lublinie
  • Towaroznastwo surowców i produktów pochodzenia zwierzęcego
Pobrań: 203
Wyświetleń: 1239

, jak również w miarę pęcznienia białek sarkoplazmy oraz wzrostu wodochłonności mięso staje się bardziej jędrne...

Biofizyka - mie

  • Fizyka
Pobrań: 0
Wyświetleń: 1358

Atp-azy przez podjedn. I W czasie spoczynku mięśnia gdy stężenie Ca+2 w sarkoplazmie jest niskie...

Wychładzanie poubojowe

  • Szkoła Główna Gospodarstwa Wiejskiego w Warszawie
  • Technologia mięsa
Pobrań: 42
Wyświetleń: 2163

kurczą się jednocześnie .Zamieniają energię chemiczną na mechaniczną. Sarkoplazma "* tam odbywają...