Sardynka - strona 4

Przeładunek i składowanie - opracowanie

  • Akademia Morska w Gdyni
  • dr inż. Henryk Łączyński
  • Technologia projektowania przeładunku i składowania
Pobrań: 336
Wyświetleń: 1442

, z orzechów włoskich. Przykład półschnącego: słonecznikowy, tran, z wątroby dorsza, z sardynek, z rekina...

Gastronomia kolokwium

  • Uniwersytet Przyrodniczy w Lublinie
  • Marta Zalewska-Korona
Pobrań: 224
Wyświetleń: 3696

z ryb - w marynacie, galarecie, po grecku, kawior, szprotki, sardynki, śledzie, ryby wędzone...

Geografia - Łańcuch troficzny

  • Uniwersytet Ekonomiczny w Krakowie
  • Geografia ekonomiczna
Pobrań: 105
Wyświetleń: 1883

(śledzie, szproty, sardynki, łososie), dorszowate (dorsze, morszczuki, czarniaki, mintaje) i makrelowate...

Przechowywanie żywności

  • Uniwersytet Przyrodniczy w Lublinie
  • dr inż. Bożena Sosnowska
Pobrań: 357
Wyświetleń: 3577

doc zajmuje 24 strony i zawiera materiał związany z przechowywaniem żywności. Jest to część przedmiotu opakowalnictwo i przechowywanie żywności, który prowadzi dr inż. Bożena Sosnowska na Uniwersytecie Przyrodniczym w Lublinie. Materiał zawiera takie zagadnienia jak: cele i zadania przechowalnict...

Geografia ekonomiczna - pyt z egzaminu

  • Uniwersytet Ekonomiczny w Krakowie
  • Geografia ekonomiczna
Pobrań: 588
Wyświetleń: 5215

wykłady, ściągi, pytania Geografia jako nauka 31 marca 2011 18:01 Geografia - nauka zajmująca się opisem ziem. Twórcą pojęcia był Eratostenes z Cyreny. Zmierzył on wielkośd Ziemi. Współcześnie geografia zajmuje się również wykrywaniem przyczyn oraz formułowaniem uogólnieo praw i prawidłowości zjaw...