Sardynka - strona 4

note /search

Gastronomia kolokwium

  • Uniwersytet Przyrodniczy w Lublinie
Pobrań: 301
Wyświetleń: 4221

z ryb - w marynacie, galarecie, po grecku, kawior, szprotki, sardynki, śledzie, ryby wędzone...

Geografia - Łańcuch troficzny

  • Uniwersytet Ekonomiczny w Krakowie
  • Geografia ekonomiczna
Pobrań: 175
Wyświetleń: 2030

(śledzie, szproty, sardynki, łososie), dorszowate (dorsze, morszczuki, czarniaki, mintaje) i makrelowate...

Przechowywanie żywności

  • Uniwersytet Przyrodniczy w Lublinie
Pobrań: 490
Wyświetleń: 3899

doc zajmuje 24 strony i zawiera materiał związany z przechowywaniem żywności. Jest to część przedmiotu opakowalnictwo i przechowywanie żywności, który prowadzi dr inż. Bożena Sosnowska na Uniwersytecie Przyrodniczym w Lublinie. Materiał zawiera takie zagadnienia jak: cele i zadania przechowalnict...

Geografia ekonomiczna - pyt z egzaminu

  • Uniwersytet Ekonomiczny w Krakowie
  • Geografia ekonomiczna
Pobrań: 700
Wyświetleń: 5684

wykłady, ściągi, pytania Geografia jako nauka 31 marca 2011 18:01 Geografia - nauka zajmująca się opisem ziem. Twórcą pojęcia był Eratostenes z Cyreny. Zmierzył on wielkośd Ziemi. Współcześnie geografia zajmuje się również wykrywaniem przyczyn oraz formułowaniem uogólnieo praw i prawidłowości zjaw...