Retinol - strona 3

note /search

Witaminy

  • Akademia Górniczo-Hutnicza im. Stanisława Staszica w Krakowie
  • Biochemia
Pobrań: 315
Wyświetleń: 4221

, mięso wołowe, chleb biały, mleko, ziemniaki, szpinak, marchew, kapusta. Retinol...

Referaw

  • Uniwersytet Rolniczy im. Hugona Kołłątaja w Krakowie
Pobrań: 91
Wyświetleń: 1876

. Witamina A - Retinol Opis i funkcje:  Niedobory witaminy A obserwowano i opisywano od najdawniejszych...

Podstawy żywienia

  • Uniwersytet Wrocławski
  • Fizjologia
Pobrań: 630
Wyświetleń: 1666

Rozpuszczalne w tłuszczach: A; D; E; K- magazynowane w organizmie Witamina A (retinol) *uczestniczy w procesie...

Higiena żywienia

  • Uniwersytet im. Adama Mickiewicza w Poznaniu
  • Polityka
Pobrań: 35
Wyświetleń: 1001

. I N Y - BIOKATALIZATORY Rozpuszczalne w tłuszczach Witamina A - retinol Źródła witaminy A : Roślinne...

Celulit

  • Państwowa Wyższa Szkoła Zawodowa w Nysie
Pobrań: 98
Wyświetleń: 2114

się tłuszczu w komórkach tłuszczowych • Pentoksyfilina: reguluje przepływ krwi w naczyniach • Retinol: wzrost...

ETAPY ZARZĄDZANIA RYZYKIEM

  • Uniwersytet Jagielloński w Krakowie
  • Kliniczny zarys chorób
Pobrań: 77
Wyświetleń: 749

w grupach populacji o dużej liczebności. Spożycie retinolu ze wszystkich źródeł (UK) (%grupy populacyjnej...

Wychładzanie poubojowe

  • Szkoła Główna Gospodarstwa Wiejskiego w Warszawie
  • Technologia mięsa
Pobrań: 42
Wyświetleń: 2163

-37% ® Tłuszcz 19-34% © Żelazo 20% © Retinol i ryboflawina 20% © Tiamina 15% + Zalecane spożycie...