Receptura - strona 2

Etapy opracowania nowego produktu

  • Szkoła Główna Gospodarstwa Wiejskiego w Warszawie
  • prof. dr hab. Stanisław Józef Gwiazda
  • Technologia żywności
Pobrań: 42
Wyświetleń: 910

/rozważanie pomysłów Wybór koncepcji produktu Opracowywanie receptur/próby techn./ocena produktów Opracowanie...

Test

Pobrań: 28
Wyświetleń: 1295

. Jeśli jest niedojrzały - skórka chleba będzie odstawać od miąższu. Najlepsi piekarze korzystają z receptur mających...

Południe - omówienie

  • Wyższa Szkoła Hotelarstwa i Turystyki w Częstochowie
  • Kuchnie Świata
Pobrań: 0
Wyświetleń: 1064

zmieniły się w recepturę i nabrały nazw dziś znanych potraw w Brazylii i w niektórych krajach świata...

Tetracykliny - omówienie

  • Uniwersytet Łódzki
  • dr Małgorzata Alicja Brauncajs
  • Mikrobiologia jamy ustnej
Pobrań: 0
Wyświetleń: 679

glicylcyklin) Chlorotetracyklina - przeznaczona tylko do receptury (stosowanie miejscowe) Mechanizm działania...

Wykład - Przedmiot ochrony

  • Uniwersytet Ekonomiczny w Katowicach
  • dr hab. Jacek Górecki
  • Prawo
Pobrań: 91
Wyświetleń: 896

ochronie. Tytuł i imię własne bohatera nie są chronione. Receptury są wyłączone spod ochrony. Zapach...

Zawiesiny i emulsje recepty

  • Śląski Uniwersytet Medyczny w Katowicach
  • dr hab. n. farm. Andrzej Jankowski
  • Technologia postaci leku
Pobrań: 791
Wyświetleń: 8645

”. Gotowy lek z receptą odkładam w wyznaczone miejsce w recepturze. Ewidencjonuję. Rp. Magnesii oxydi...

Podział ciast piekarskich

  • Szkoła Główna Gospodarstwa Wiejskiego w Warszawie
  • Technologia zbóż
Pobrań: 42
Wyświetleń: 2758

PROWADZENIE CIASTA CIASTO jest to końcowa faza fermentacji zaw wszystkie przewidziane receptura dodatki...

Zafałszowania żywności - omówienie

  • Uniwersytet Jagielloński w Krakowie
  • prof. dr hab. Teresa Fortuna
  • Analiza i ocena jakości żywności
Pobrań: 35
Wyświetleń: 658

i innych surowców określonych w recepturze. Można do niego dodać do 10% mąki pszennej. Chleba nie wolno barwić...