Poziom próchniczny - strona 4

note /search

Propedautyka rolnictwa

  • Szkoła Główna Gospodarstwa Wiejskiego w Warszawie
  • Rolnictwo
Pobrań: 630
Wyświetleń: 4536

wymywania; w glebach brunatnych nazywa się procesem brunatnienia i występuje pod poziomem próchnicznym...

Wykład - badania gleby

  • Politechnika Śląska
  • Geografia usług
Pobrań: 161
Wyświetleń: 1365

-Ae-Bh-Bs-C); bielice wykazują obecność dużego, ubogiego w azot, kwaśnego poziomu próchnicznego...

Sadownictwo-skrypt

  • Szkoła Główna Gospodarstwa Wiejskiego w Warszawie
  • Sadownictwo
Pobrań: 273
Wyświetleń: 1582

Agrotechniczne metody zapobiegania chorobie zamierania pędów malin. Sprawcy choroby to Didymella applannata z gromady workowców, Botrytis cinerea i grzyby z rodzaju Fusarium. Metody agrotechniczne: wczesne wycinanie i palenie starych pędów po zbiorach, czyszczenie plantacji, usuwanie nadmiernej lic...

Ćwiczenia terenowe - opracowanie tekstowe dnia (2)

  • Uniwersytet Wrocławski
  • Ćwiczenia terenowe
Pobrań: 49
Wyświetleń: 1288

DZIEŃ 1 Hasło przewodnie: Atrakcyjność turystyczna Wyżyny Krakowsko-Częstochowskiej oraz Śląskiej PLAN PILOTAŻU 8.00 wyjazd 8.00-10.30 dojazd do Tarnowskich Gór 10.30- 11.30 zwiedzanie sztolni 11.30-12.45 dojazd do Ogrodzieńca 13.00-14.00 zwiedzanie zamku w Ogrodzieńcu 14.00- 15.00- przerwa na ob...

Zagadnienia na egzamin licencjacki 2008

  • Uniwersytet Wrocławski
  • Geografia usług
Pobrań: 301
Wyświetleń: 2268

ZAGADNIENIA DO EGZAMINU LICENCJACKIEGO (2008r.) GEOGRAFIA SPOŁECZNO-EKONOMICZNA Fizyczno - geograficzne przesłanki rozmieszczenia ludności na świecie. Wzrost liczby ludności na świecie oraz migracje wpływają na rozmieszczenie ludności na świecie. Jak wiem ludność rozmieszczona jest nierównomierni...

Bakterie grzyby wirusy

  • Uniwersytet Technologiczno-Humanistyczny im. Kazimierza Pułaskiego w Radomiu
Pobrań: 917
Wyświetleń: 5061

pdf. Notatka opatrzona jest spisem treści, wstępem, wykazem oznaczeń oraz literaturą. Praca zaliczeniowa opisuje takie zagadnienia, jak: znaczenie mikroorganizmów w biotechnologii: bakterie, grzyby, wirusy, podłoża hodowlane, hodowle mikroorganizmów, pożywki wykorzystywane do otrzymania innych z...