Polisacharydy - strona 19

Dodatki do żywności

  • Uniwersytet Medyczny w Lublinie
  • Podstawy zdrowia środowiskowego
Pobrań: 210
Wyświetleń: 2779

lub nienasycone kwasy tłuszczowe wchodzące w skład błon komórkowych, polisacharydy, lipidy (cholesterol...

Błona komórkowa-opracowanie

  • Uniwersytet Warszawski
  • Biologia komórki
Pobrań: 189
Wyświetleń: 721

przez polisacharydy (glikozylacja prowadzona jest przez lipid dolichol - łączy się on z wielocukrami i przenosi...

Saponiny i irydoidy

  • Uniwersytet Medyczny im. Karola Marcinkowskiego w Poznaniu
Pobrań: 140
Wyświetleń: 6496

) - Saponiny tri terpenowe - panaksozydy = ginsenozydy - olejek eteryczny, polisacharydy, aminokwasy...

OTZ11

  • Uniwersytet Rolniczy im. Hugona Kołłątaja w Krakowie
Pobrań: 28
Wyświetleń: 945

, polisacharydy), czyszczenie - przerwy w pracy wyparek. pienienie - porywanie produktu do oparów (antifoam agents...

Bakterie i wirusy - informacje ogólne

  • Uniwersytet Rolniczy im. Hugona Kołłątaja w Krakowie
  • prof. dr hab. inż. Tadeusz Tuszyński
  • Mikrobiologia żywności
Pobrań: 2121
Wyświetleń: 4354

z fosfolipidów, białek, lipoprotein i polisacharydów → najważniejsztm składnikiem jest lipopolisacharyd LPS brak...