Polisacharydy - strona 19

note /search

Dodatki do żywności

  • Uniwersytet Medyczny w Lublinie
  • Podstawy zdrowia środowiskowego
Pobrań: 560
Wyświetleń: 3416

lub nienasycone kwasy tłuszczowe wchodzące w skład błon komórkowych, polisacharydy, lipidy (cholesterol...

Błona komórkowa-opracowanie

  • Uniwersytet Warszawski
  • Biologia komórki
Pobrań: 1127
Wyświetleń: 1568

przez polisacharydy (glikozylacja prowadzona jest przez lipid dolichol - łączy się on z wielocukrami i przenosi...

Saponiny i irydoidy

  • Uniwersytet Medyczny im. Karola Marcinkowskiego w Poznaniu
Pobrań: 154
Wyświetleń: 6510

) - Saponiny tri terpenowe - panaksozydy = ginsenozydy - olejek eteryczny, polisacharydy, aminokwasy...

OTZ11

  • Uniwersytet Rolniczy im. Hugona Kołłątaja w Krakowie
Pobrań: 35
Wyświetleń: 994

, polisacharydy), czyszczenie - przerwy w pracy wyparek. pienienie - porywanie produktu do oparów (antifoam agents...

Bakterie i wirusy - informacje ogólne

  • Uniwersytet Rolniczy im. Hugona Kołłątaja w Krakowie
  • Mikrobiologia żywności
Pobrań: 2688
Wyświetleń: 5628

z fosfolipidów, białek, lipoprotein i polisacharydów → najważniejsztm składnikiem jest lipopolisacharyd LPS brak...