Polichlorowane bifenyle - strona 5

note /search

Ochrona środowiska w Geografii

  • Uniwersytet Marii Curie-Skłodowskiej w Lublinie
  • Ekologia i ochrona środowiska
Pobrań: 49
Wyświetleń: 3675

- polichlorowane bifenyle— nie występują w przyrodzie jako naturalne związki chemiczne -bardzo trudno ulegają...

Toksykologia wykłady

  • Toksykologia
Pobrań: 1022
Wyświetleń: 3360

Barbara Borcza. Notatka składa się z 46 stron. Wykład 1 3.10.2011 Działy: - toksykologia leku - toksykologia przemysłowa - toksykologia rolnicza - toksykologia żywności Ksenobiotyk ( gr. Xenos) - substancja obca Toksykologia żywnośc i- nauka eksperymentalna, która na podstawie doświadczeń wykonyw...

Pytania z analizy 2006

  • Szkoła Główna Gospodarstwa Wiejskiego w Warszawie
  • Analiza żywności
Pobrań: 189
Wyświetleń: 1617

węglowodory aromatyczne, HCB czyli heksachlorobenzen, PCB czyli polichlorowane bifenyle Jak oznaczać? 45...

Globalizacja - szansa czy zagrożenie

  • Uniwersytet Ekonomiczny w Katowicach
  • Problematyka międzynarodowa
Pobrań: 238
Wyświetleń: 1211

Globalizacja szansa czy zagrożenie dla rozwoju społeczeństw Globalizacja a rozwój gospodarczy Polski W ostatnim czasie obserwujemy zmiany w ekonomii w skali globalnej. Firmy z różnych części świata pojawiają się w egzotycznych dla nich miejscach. Jednoczesny rozwój technologii powoduje lepsze pozna...

Techniki wytwarzania

  • Akademia Górniczo-Hutnicza im. Stanisława Staszica w Krakowie
  • Techniki wytwarzania
Pobrań: 378
Wyświetleń: 3689

BAT- huty zintegrowane NAJLEPSZE DOSTĘPNE TECHNIKI (BAT) WYTYCZNE DLA PRODUKCJI ŻELAZA I STALI HUTY ZINTEGROWANE Sfinansowano ze środków Narodowego Funduszu Ochrony Środowiska i Gospodarki Wodnej na zamówienie Ministra Środowiska Ministerstwo Środowiska Warszawa, luty 2005 r. NAJLEPSZE DOSTĘPNE ...

Mięso - wykłady

  • Uniwersytet Przyrodniczy w Lublinie
Pobrań: 854
Wyświetleń: 4074

in. zagadnienia takie jak: skład mięsa, dioksyny, produkcja mięsa, transport, ogłuszenie, substancje wzmacniający smak, substancje zagęszczające i żelujące, hydrokoloidy, schemat uboju bydła, schemat procesu uboju świń, rola wody w żywności, przemiany węglowodanów. tł- tłuszcz pow.- powodujące skł-...