Pęcherz moczowy - strona 19

note /search

Układ płciowy męski

  • Uniwersytet Wrocławski
  • Histologia
Pobrań: 308
Wyświetleń: 1148

męskiej, po jej wyjściu z pęcherza moczowego. Zbudowany jest z trzech płatów: lewego, prawego i środkowego...

Fizjologia-pytania na egzamin

  • Wyższa Szkoła Hotelarstwa i Turystyki w Częstochowie
  • Fizjologia
Pobrań: 966
Wyświetleń: 3178

mięśni gładkich - jednostkowe (trzewne) - narządy wewnętrzne - żołądek, jelito, pęcherz moczowy, macica...

Beta lektamy

  • Uniwersytet Wrocławski
  • Farmakologia
Pobrań: 42
Wyświetleń: 1190

i tkanek miękkich, niepowikłane zakażenia dolnych dróg moczowych (m.in. ostre zapalenie pęcherza moczowego...

Giełda historii medycyny

  • Uniwersytet Medyczny im. Piastów Śląskich we Wrocławiu
Pobrań: 259
Wyświetleń: 2037

Celsus (Rzymianin,80 – 45 p.n.e, nie był lekarzem a opisał operacje kamienia pęcherza moczowego...

Psychologia rozwojowa-

  • Uniwersytet Rzeszowski
  • Psychologia
Pobrań: 168
Wyświetleń: 1701

syntetyzuje wszystkie białka, w pęcherzu moczowym gromadzi się niewielka ilość moczu. Życie dziecka nadal...

Glikoglicerolipidy

  • Uniwersytet Rolniczy im. Hugona Kołłątaja w Krakowie
  • Biochemia
Pobrań: 273
Wyświetleń: 4872

(T24 – pęcherza moczowego, Rupp2 – nerki, Lovo – jelita grubego, HepG2 – wątroby, HACAT – skóry...

Opracowane pytania na zaliczenie z podstaw biotechnologii

  • Podstawy biotechnologii
Pobrań: 378
Wyświetleń: 2765

Opisz czynniki wewnętrzne, zewnętrzne i analityczne wpływająca na jakość mięsnych produktów fermentowanych. Na jakość mięsnych produktów fermentowanych wpływają czynniki: Wewnętrzne Rodzaj drobnoustrojów wchodzących w skład kultury starterowej Jakość surowców, dodatków Receptura Zawartość so...