Oleje roślinne - strona 12

Podstawy żywienia

  • Uniwersytet Wrocławski
  • dr Bożena Sawicz
  • Fizjologia
Pobrań: 112
Wyświetleń: 1085

spożycie *występują w olejach roślinnych (olej kukurydziany, słonecznikowy, z orzechów włoskich) *obniżają...

Lipidy i pochodne

  • Uniwersytet Rolniczy im. Hugona Kołłątaja w Krakowie
  • Biochemia
Pobrań: 273
Wyświetleń: 2219

ich konsystencja jest stała. Oleje roślinne są ciekłe w temperaturze pokojowej, poniewaŜ zawierają znacznie...

Chemia nieorganiczna - procesy

  • Uniwersytet Rolniczy im. Hugona Kołłątaja w Krakowie
  • dr hab. Joanna Szymońska
  • Chemia
Pobrań: 560
Wyświetleń: 4242

rozpuszczalność tej substancji w wodzie zastosowanie: przy otrzymywaniu olejów roślinnych odzyskiwanie tłuszczów...